Sakset/Fra hofta

Gitt dagens demografiske trender så vil det i Frankrike og i resten av Europa bli en muslimsk majoritet i løpet av 40 år, sier den franske forfatteren, økonomen og forskeren Charles Gave fra tenketanken Institut des Libertés.

I en artikkel med tittelen La Peste Blance – Den hvite pesten (også en fransk betegnelse på tuberkulose), beskriver Charles Gave de demografiske endringene i Europa som allerede er underveis. Og kommenterer dem slik:

Jeg sier ikke det vil gå galt, eller det vil være bra. Jeg sier ganske enkelt at dette vil bli veldig annerledes, og det vil nødvendigvis ha innflytelse på det politiske systemet. Og i løpet av førti år er det nesten sikkert at flertallet av befolkningen vil være av muslimsk opprinnelse, Østerrike, Tyskland, Spania, Italia, Belgia og Holland. Igjen, dette er ikke spådommer, men beregninger.

Jeg ser ikke dette skiftet, men mine barn vil nok se det og sikkert mine barnebarn . At det som skjedde med Spania eller til Lilleasia i 10. og 11. århundre skulle ankomme i Europa i det 21. århundre, er en visshet.

Også Charles Gave gjør seg tanker om at mange av Europas ledende politikere ikke selv har barn: Fru Merkel, fru May, Macron, den italienske, svenske, nederlandske, luxembourgske og irske statsministeren har ingen barn, skriver Gave. Og legger til at hans første tanke er at han fornemmer at den som ikke har barn heller ikke har samme forestilling om fremtiden som den som har det. For de som ikke har barn, stopper fremtiden sannsynligvis ved neste valg eller død. Etter meg, syndefloden…

Det er et selvpåført problem for Europa at vi ikke lenger får nok barn selv til å opprettholde befolkningstallet.

Charles Gave ser risikoen ved artikkelen han har publisert. «Den er farlig, sier han, «for min personlige anseelse og min sjanse til å bli hørt i vårt vakre demokrati.»

Han hadde rett i det. Det franske avisen La Liberation gikk til frontalangrep på Gave. Slike påstander og analyser skal man ha seg frabedt.

Charles Gave ser ikke lyst på fremtiden:

«Vår sommer vil ta slutt den dagen da demografien vil forandres, fordi vi blir minoriteter i våre egne land, og flertallet vil ikke lenger være oppmerksomme på 68 år gamle klagesanger, hvis forfattere vil alle være pensjonerte eller døde», skriver han.

«Den store nyheten de neste 30-40 årene vil være at de europeiske folkegruppene forsvinner. De, hvis forfedre har skapt den moderne verden. Og med disse folkegruppene forsvinner også mangfoldet og flerkulturen som de europeiske nasjonene så suksessfullt har skapt på kontinentet de siste 500 årene.»

The Gatestone Institute, en konservativ amerikansk tenketank analyserte Charles Gaves tall. De var ikke samstemt i alt han skrev. Analytiker Drieu Godefridia mente at franskmenn ikke blir borte i løpet av 40 år – eller kommer i minoritet.

“It will take more than 40 years for them to vanish from the surface of the earth,” sa Godefridi

Om det er 40 år eller 60 til europeere er i minoritet er mindre viktig. Saken er at det går ubønnhørlig i den retningen.

Washington Times