Innenriks

Onsdag kveld arrangerte Palestinakomiteen en konsert i Nidarosdomen der Nidarosdomens guttekor deltok sammen med andre kunstnere.

Torsdag skrev Adresseavisen (bak betalingsmur) at ledelsen i Nidarosdomens guttekor vurderte å trekke seg fra onsdagens konsert. «Årsaken var reaksjoner blant foreldrene». Det kommer også frem at det er første gang man har drøftet å avlyse en deltakelse fra guttekoret.

I en e-post fra produsent Mona Grande Lund til foreldrene kommer det frem at «Forespørselen kom fra en av prestene i Nidarosdomen». Surprise! Ellers presiseres det at «Nidarosdomens guttekor ikke tar stilling til konflikten i Midtøsten». Grande Lund bør imidlertid forstå at guttekoret fort kan bli misbrukt og tatt til inntekt for en av sidene i en politisk svært betent sak når de opptrer for Palestinakomiteen – dessverre for guttekoret.

Grande Lund konkluderer i brevet til foreldrene at «vi har overveid en eventuell avlysning av vår deltakelse, men har kommet frem til at det er viktig at koret fremstår som en profesjonell aktør som holder seg til inngåtte avtaler og kontrakter.»

Administrasjonen i koret har ikke fått noen direkte henvendelser fra foreldrene, men har fanget opp at guttekorets deltakelse er blitt diskutert blant foreldrene. Og for å være på den sikre siden, sendte de ut en e-post.

– Vi ble derfor enige om å sende ut en redegjørelse før konserten for å komme en eventuell kritikk i etterkant i forkjøpet, sier Grande Lund.

Ledelsen har fått med seg kritikken på Document.

Ledelsen har også kjennskap til at guttekorets deltagelse er blitt kritisert på nettstedet document.no.

Nettstedet publiserte lørdag en artikkel om konserten hvor det heter «at barn helt ned i 9-årsalderen utnyttes i slike falske, politiske spill betyr at ungene våre skal krøkes inn i Den norske palestinakirken allerede i barneskolealder. På hjemmesiden til Nidarosdomens guttekor står ingenting om «okkupasjon» og «landflyktighet». Guttekoret skal imidlertid delta i «konsert til inntekt for palestinske barn i Betlehem». «Barn i Betlehem» – du verden for en innstudert barne-propaganda. Noen skylder å forklare korguttene hvorfor ingen jødiske barn lenger bor i Betlehem, skriver nettstedet.

En sann forklaring på hvorfor ingen jødiske barn lenger bor i Betlehem, vil hverken korguttene eller vi andre få fra Den norske kirke. Til det er Kirkens ledere for veike, prestene for radikaliserte og samarbeidet med Palestinakomiteen for tett.