Nytt

Bildet: Fra valgnatten. Jonas sier ikke «kamerater». Han sier «venner». Når ble det vanlig? Når skjedde byttet? Er det noe Jonas har introdusert og hvorfor er det ikke kommentert? Foto: Joachim Dagenborg/Reuters/Scanpix

Arbeiderpartiets landsstyre møtes tirsdag for å drøfte valgnederlaget. Jonas Gahr Støre sier innvandring og integrering blir et viktig tema.

Støre uttaler seg tåkete. Det er først ved å finlese at man finner budskapet gjemt i talemåtene.

– Et stort tema i samfunnsdebatten vil være innvandring og integrering. Det er et tema som går igjen i hele Europa, som gjør folk urolige og utrygge. Selvfølgelig skal Arbeiderpartiet ha tydelig politikk i forhold til det, sa Støre.

– Vi skal ha kontrollert innvandring, streng, rettferdig og human, men ikke minst en veldig oppmerksomhet på integrering. Jeg synes vi ser tegn i vår samfunnsdebatt på at minoritetene blir utrygge. Arbeiderpartiet opplever å ha et stort inkluderingsoppdrag i sin historie, og det har vi også nå, sa Ap-lederen. (NTB)

Når Støre skal fokusere på noe konkret er det at minoritetene blir utrygge. Han har nevnt at temaet «gjør folk urolige og utrygge», men dette registrerer han bare. Han sier ikke noe om det er berettiget eller uberettiget.

Derimot velger han å fokusere på tegn til at minoritetene begynner å bli utrygge. Det ønsker han åpenbart å gjøre noe med. Men hvorfor tar han ikke den innfødte befolkningens uro på alvor?

Hvis dette er et varsel om hvordan Arbeiderpartiet kommer til å granske seg selv, kan det være nedgangen fortsetter.