Nytt

Bilde: Fra et senter for illegal migrasjon i Tripoli. De er stort afrikanske menn i sin beste alder som vil til Europa, men Europa har allerede for mange av dem. Likevel forlanger organisasjoner som Human Rights Watch at det er Europas ansvar å ta imot dem. Når ble det Europas ansvar å ta imot alle unge menn fra Afrika som klarte å komme seg til Libya? Det er en vanvittig oppfatning som bare kan tjene til å diskreditere humanitært arbeid. Foto: Hani Amara/Reuters/Scanpix

En britisk spesialenhet hadde opprettet kontor i Tripoli og forberedte seg på å overvåke strømmen av migranter til Europa. Etter Manchester Arena vil britene hindre jihadister å ta seg til Europa.

Det dreide seg om 70 politifolk som var rigget til med elektronisk utstyr, for ansiktsgjenkjenning og avlytting av smuglernes telefontrafikk bl.a.

Men 19. juli ble kontorene deres stormet, av Nawasi-brigaden. Den skal formelt holde orden, men har nå inngått et samarbeid med smuglerne.

The Nawasi Brigade gunmen stormed the port complex in Tripoli on July 19. Arriving in armoured vehicles, they threatened police staff with machine-guns, shouting: ‘Get out! Get out! We have taken over!’

More than 70 police officers were forced to leave immediately, and forbidden to take any files or equipment. A senior police officer who witnessed the attack said: ‘We know these men. They work with the people-traffickers and make money from smuggling African migrants on to boats. They call themselves protectors of public morals, but they are nothing but a bunch of gangsters, opportunists.

‘Some of them wore combat gear. Others, the religious ones, wore jalabiyas, the traditional robes. They are powerful in Tripoli and the government is weak and hopeless. We informed Prime Minister Fayez al-Sarraj, but he said he knew nothing, he had been out of the country. In reality he is terrified of the Nawasi Brigade and the other militias.’

Å lese om Libya er å lese om et lovløst samfunn. Når det skjer overgrep er det ingen å klage til. Selv britisk politi var maktesløse.

The NCA has protested to the European Union Borders Assistance Mission to Libya (EUBAM).

Britenes oppførsel er en demonstrasjon av maktesløshet. En gang i tiden ville europeiske makter tydd til «kanondiplomati». Man ville stilt et ultimatum: Alle båter som beveger seg ut vil bli senket. Man ville vist at man mente alvor og trafikken ville tatt slutt. I dag har ikke europeerne vilje til å bruke makt.

Det anslå at smuglerne tjener rundt 60 milliarder kroner på trafikken. Det er så mye penger at de kan alt og alle i Libya.

Smuglerne var ikke interessert i å ha noen britisk kontigent til stede som kunne overvåke trafikken. Man spør seg hvordan britene kunne tro noe slikt var mulig?

Salman Abadi som sprengte seg på Manchester Arena kom fra Libya. Britene ville gjøre noe med det, men er ikke villig til å gjøre det som er nødvendig. Den britiske flåten kunne effektivt stanset trafikken, hvis regjeringen ville.

Hvorfor vil den ikke? Skal den vente på en ny terrorhandling?

Etter revolusjonen som veltet Gaddafi, ga Overgangsrådet fast lønn til alle som hadde deltatt i militsene. Det gjør at landet nå har 250.000 militskrigere. Det finnes tre forskjellige regjeringer, alt er kaos og smuglerne stortrives. Det er ufattelig at Leger uten grenser og andre NGO’er kan få seg til å si at det er forferdelig at migrantbåtene sendes tilbake. De er mer opptatt av å få migranter til Europa, mennesker som kommer fra land som ikke er i krig, men hvor forholdene kan være vanskelige. Hvorvidt Europa har absorpsjonskraft til å ta imot så mange, interesserer dem ikke, og mediene lar dem stort sett slippe ubehagelige spørsmål.

 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4868798/British-operation-stop-jihadis-scuppered-Libya.html