To døgn før valglokalene stenger, viser den siste TV2-målingen at det er knappest mulig flertall for de fire borgerlige partiene. Det ligger an til tidenes valgthriller.

Målingen Kantar har utført for TV2 er den største målingen så langt i valgkampen, med 2998 spurte.

Etter flere uker i kamp mot sperregrensen, klatrer Venstre igjen over grensen på fire prosent på den siste målingen før valget.

Partiet får 4,6 prosent, frem 0,8 og sikrer dermed flertall for de borgerlige partiene.

Kristelig Folkeparti er også over sperregrensen med 4,4 prosent (+ 0,1).

Høyre går fram 0,4 prosentpoeng til 23.8 prosent, mens Fremskrittspartiet går som den eneste borgerlige partiet noe tilbake med 0,6 prosentpoeng og ender med en oppslutning på 14,6 prosent.

Hvis disse tallene skulle vært resultatet ved mandagens valg vil de borgerlige partiene få et knappest mulig flertall med 85 mandater, mot opposisjonens 84.

Arbeiderpartiet går tilbake 0,5 prosentpoeng til 28,1 prosent. De Grønne, som i likhet med Venstre er blitt utpekt som mulige vippeparti for utfallet av hele valget, faller under sperregrensen med 0,1 prosentpoeng til 3,9 prosent.

Senterpartiet går også tilbake 0,3 til 10,2 prosent på målingen, mens SV er det eneste partiet i den rødgrønne blokken som øker med 0,1 til 5,6 prosent. Andre partier og lister får en tilslutning på 1,7 prosent.