Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) reiser neste uke til Sverige for å lære av deres erfaringer med å ta imot flyktninger og asylsøkere.

Listhaug har tidligere omtalt tilstandene i svenske innvandringsbydeler og sagt at den er et resultat av en naiv og snillistisk politikk. Tirsdag reiser hun selv til Sverige hvor hun blant annet skal besøke den beryktede bydelen Rinkeby i Stockholm.

Rinkeby/Tensta er ett av totalt 23 särskilt utsatta områden i Sverige, mer kjent som no-go-områder.

– Sverige har tatt imot mange flere flyktninger og asylsøkere enn Norge. Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug er opptatt av å lære av svenskene. Derfor skal hun besøke politiet i Stockholm og bydelen Rinkeby, en bydel med høy andel innvandrere og høy arbeidsledighet, skriver departementet i en kunngjøring fredag.

I Sverige vil statsråden blant annet møte den svenske migrasjonsministeren Heléne Fritzon (S) som tiltrådte i slutten av juli. Listhaug vil også møte den kurdisk-svenske samfunnsøkonomen og debattanten Tino Sanandaji som har utmerket seg som kritiker av den innvandringspolitikken.

53 utsatta områden

Sverige har totalt 53 utsatta områden, ifølge politiet. I samtlige områder er innvandrere overrepresentert.

Svensk politi definerer särskilt utsatt som et område med så store problemer at det krever innsats fra alle myndigheter å løse dem. Situasjonen er akutt. Det sivile samfunn er i full oppløsning.

Det er snakk om förorter – forsteder – der trusler, vold og utpressing er dagligdags. Områder der innbyggerne ikke våger å snakke med politiet eller vitne i rettssak på grunn av trusler og frykt for vold. Steder der narkotikasalg forgår åpenlyst, der 12-åringer bærer våpen og politiet møtes med en skur av steiner dersom de viser seg. Parallellsamfunn med høy forekomst av våldsbejakande religiös extremism – voldsforherligende religiøs ekstremisme.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂