Nytt

En selvbevisst Audun Lysbakken på opptur.

Kilder i Arbeiderpartiet og LO sier at SV er en mye mer aktuell alliansepartner nå enn tidligere.

Ifølge Klassekampen, som har snakket med flere sentrale kilder i Ap og LO, blir SV sett på som mer interessante etter stigende målinger. Ifølge avisa snakker Ap-leder Jonas Gahr Støre og SV-leder Audun Lysbakken godt sammen.

– På mange målinger er vi så store at Ap må forhandle med oss, sier Lysbakken.

Støre har lenge vært åpen for samarbeid med Venstre og KrF. Venstre har utelukket samarbeid, mens KrF har vært mer tvetydige.

Selv om kildene sier mange fortsatt ønsker KrF over på venstresiden, mener mange at SV nå har blitt en mer aktuell partner. Med SVs vekst og Aps fall i valgkampen til nå, kan SV bli vanskelig å komme utenom. En rødgrønn flertallsregjering blir sett på som det mest sannsynlige nå, sier en sentral kilde i Ap.

AUF-leder Mani Hussaini er klar på at Norge bør få en rødgrønn regjering.

– Ap bør i regjeringssamarbeid med Sp og SV, sier han.