Den 18 år gamle marokkaneren Abderrahman Mechkah, hovedtiltalt i terrorsaken i Åbo, deltar i rettsmøte ved help av en videoforbindelse mellom domstolen og sykehuset den 22. august 2017. Foto: Martti Kainulainen / Lehtikuva / Reuters / Scanpix.

 

Mannen som er siktet for knivangrepet i Åbo, erkjenner straffskyld, ifølge finske medier. Både han og tre andre pågrepne i saken er også siktet for terror.

Den 18 år gamle marokkanske antatte hovedmannen Abderrahman Mechkah erkjente straffskyld under fengslingsmøtet tirsdag, ifølge kringkasteren Yle og andre finske medier.

I tillegg til Mechkah ble fire andre personer framstilt for varetektsfengsling tirsdag. Både Mechkah og tre av de andre er siktet for drap og drapsforsøk med terroristisk hensikt. Fjerdemann er siktet for medvirkning.

To kvinner ble drept i knivangrepet i byen Åbo fredag. Seks kvinner og to menn ble såret, før den antatte gjerningsmannen ble skutt av politiet og pågrepet.

Både Mechkah og de andre siktede er marokkanske menn. Mechkah er tidligere mistenkt for flere forbrytelser i Tyskland, ifølge tyske medier.

En av de andre siktede ble som 17-åring i 2016 dømt for et seksuelt overgrep i Finland.

(©NTB)