Spanias statsminister Mariano Rajoy under en presse­konferanse i Madrid den 28. juli 2017. Foto: Sergio Perez / Reuters / Scanpix.

 

Spania støtter et felles eurosone­budsjett med en finans­minister til å overvåke det, opplyser stats­minister Mariano Rajoy.

– Spania støtter en europeisk finans­minister og et europeisk budsjett som gradvis vil bringe leve­kårene og velstanden sammen for alle europeiske land, sa stats­ministeren mandag.

Rajoy skal delta på toppmøtet i Paris 28. august. Der vil også stats­lederne for Frankrike, Tyskland og Italia være.

Det er Frankrikes president Emmanuel Macron som har fremmet forslaget om å ha en felles finans­minister og felles budsjett for de 19 landene i eurosonen. Ifølge Tysklands stats­minister Angela Merkel er Tyskland åpen for begge forslagene – hvis «forholdene ligger til rette» for det.

– Vi vil selvfølgelig vurdere en felles finans­minister hvis omstendig­hetene er de rette, med en riktig balanse mellom risiko, gjelds­ansvar og makt til å diktere politikken, sa Merkel i en tale i juni.

(©NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.