Nytt

Frps stortingsrepresentant fra Østfold og Moss, Erlend Wiborg, vil ha innvandringsstans til Østfold i 10 år fremover.

– Dette forslaget går rett og slett ut på at vi tar integreringen på alvor, sier Erlend Wiborg.

– Nå har særlig bykommunene som Moss, Sarpsborg og Fredrikstad tatt i mot så mange innvandrere at vi trenger en pause. Derfor vil Østfold Frp foreslå at vi innfører en stans i innvandringen til fylket i ti år framover.

Det er ikke første gang at Erlend Wiborg slår alarm om innvandringstakten i kommunene. I 2014 sa han at de kommunene som allerede har tatt imot mange, og har mange flyktninger, bør ta en pause slik at man kan konsentrere seg om å integrere de man allerede har. Moss trenger en innvandringspause, sa Wiborg.

– 47 prosent av all sosialhjelp i Moss går nå til ikke-vestlige innvandrere. Det er et ganske dramatiske tall. Det viser viktigheten av at man bør ha en innvandringspause i mange kommuner, sier han.

– Det er en snillistisk politikk av en kommune å si ja til å ta imot flest mulig. Da mener jeg man gjør en bjørnetjenste overfor de som blir tatt imot, ved at man ikke klarer å integrere dem, sier Frp-politikeren.

Men Moss fikk ingen pause. Og nå er Wiborg på nytt fremme med forslag om innvandringsstans:

– Det var en heftig innvandringsdebatt i Moss bystyre på vårparten. Der la rådmannen fram tall som viser at under 50 prosent av dem som har gjennomført introduksjonsprogrammet er i jobb etter ett år. Det er alt for få og da sier det seg selv at vi må slå bremsene på, sier Wiborg.

Wiborg får støtte av partifelle og innvandringsminister Sylvi Listhaug. Fredriksstad Blad sier Listhaug er på stemmefiske i Østfold. Så da betyr det vel at avisen skjønner at østfoldingene synes det holder også da?

SV politiker i Moss og leder for flerkulturelt råd i Østfold fylkeskommune, May Hansen, er, ikke overraskende, uenig med Wiborg. Hun sier at forslaget er tullete.

Vi lever i en stadig mer utrygg verden. Derfor må Norge som ett av verdens rikeste land kunne strekke ut en hånd til flyktninger og asylsøkere. Vi er dessuten gode på integrering her i landet, avslutter May Hansen.

May Hansen lever på planeten SV hvor rike Norge er gode på integrering. Hun burde kanskje ta en studietur til Groruddalen eller Holmlia eller lese statistikken for sosialhjelpen i Moss.

Fredriksstad Blad

Les også