Politiet tar ingen sjanser og beskytter også Norway Cup mot terror, omtrent som under 17. mai: Sperringer for å hindre biler å kjøre inn, og bevæpnet politi.

– Det er iverksatt en del tiltak for å forsøke å hindre at kjøretøyer kommer inn på arrangementets område. Men jeg ønsker ikke å gå inn på hvilke tiltak det er, forklarer Smerud.

Bevæpnet politi

Også bevæpnet politi vil være til stede under fotballturneringa, som det kun har vært én gang tidligere, i 2014.

– Man vil se at alle uniformerte polititjenestepersoner er bevæpnet på Ekebergsletta. Det er politiet i hele Oslo også. Norway Cup har baner over hele hovedstadsområdet, sier Smerud.

Også tidligere brigadesjef Lars Grimsgård i Oslo brann og redningsetat hanket inn som brannvern-ansvarlig.

Smerud understreker at tiltakene handler om den generelle trusselvurderingen som PST kom med i april, og at det ikke er noe som tyder på at det er rettet trusler mot arrangementet. (….)

– Vi har stor tillit til politiet og det de gjør. Vi anser også i år Ekebergsletta som et av de sikreste områdene å befinne seg på i uke 31, og jeg tror det er viktigere enn noensinne å ha et åpent arrangement, påpeker generalsekretær Tony Isaksen i Norway Cup. (NTB)

Men dette er selvmotsigende. Alle sperringene og væpnet politi forteller det motsatte: At arrangørene av et kjempearrangement som Norway Cup – med 30.000 deltaker – ikke tør ta sjansen på et åpent arrangement.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂