Nytt

For første gang siden kommunevalget for to år siden er ikke Arbeiderpartiet det største partiet i Hordaland, viser en ny måling.

En måling gjort at Respons Analyse for Bergens Tidende viser at Arbeiderpartiet har mistet 8 prosentpoengs oppslutning siden september og nå er nede på 24,2 prosent. Samtidig bykser Frp fram på meningsmålingen til 17,2 prosent, en økning på 4,6 prosentpoeng.

Dersom valgresultatet blir det samme som i målingen, vil Ap miste ett av mandatene sine og være nede i fire stortingsplasser.

– Hordaland er symbolsk veldig viktig. Her flytter velgerne seg mer enn de nasjonale trendene, og så er det betydningsfullt i form av å være det tredje største fylket. Vi kan stole på at det kommer masse besøk fra Erna og Jonas her i Hordaland etter sommerferien, sier BTs valgekspert Johan Giertsen. .

For de andre partiene i Hordaland er oppslutningen som følger (endring fra sist måling, i februar, i parentes): Rødt: 1,5 prosent (-0,5), SV: 5,7 prosent (0,1), Ap: 24,2 prosent (-3,6), Sp: 7,5 prosent (-2,8), Venstre: 5,5 prosent (0,5), KrF: 5,9 prosent (0,8), Høyre: 27,1 prosent (0,1), Frp: 17,2 prosent (4,6), MDG: 3,4 prosent (0,9), andre: 2 % (-0,1).