Nytt

Tre menn er pågrepet og siktet for voldtekt av en annen mann i Stavanger. Alle involverte er i 20-årene. De tre siktede avhøres søndag ettermiddag.

– Vi har avhørt fornærmede, og de tre siktede mennene er i avhør akkurat nå, sier etterforskningsleder Hans-Christan Hetland i Sør-Vest politidistrikt til NRK søndag ettermiddag.

Mannen som skal ha blitt voldtatt er ifølge politiet en bekjent av de tre siktede. Hetland sier til kanalen at politiets krimteknikere har vært på stedet for en gjennomgang, og at de nå avventer deres forklaring.

– Den potensielle voldtekten skal ha funnet sted på en privatadresse i Stavanger, sier jourhavende politiadvokat Anne Marthe Møinichen.

Politiet i Stavanger fikk natt til søndag inn meldinger om én voldtekt på Jæren og to i Stavanger natt til søndag, henholdsvis klokka 2.31, 2.45 og 3.39.

– Saken på Jæren og den ene saken i Stavanger synes avklart etter avhør og undersøkelser til trolig å ikke være voldtektssaker, opplyste politiet overforVG et par timer senere.

I den tredje voldtekten, der fornærmede er en mann, er tre andre menn i 20-årene pågrepet og siktet.

Politiet har få detaljer foreløpig, og kan verken si hvilken tilknytning det er mellom de involverte og mellom dem og åstedet. Den fornærmede mannen er sendt til voldtektsmottaket for undersøkelser.