Izzy Berdan (L) takes part in the «Boston Protest Against Muslim Ban and Anti-Immigration Orders» to protest U.S. President Donald Trump’s executive order travel ban in Boston, Massachusetts, U.S. January 29, 2017.   REUTERS/Brian Snyder

En ankedomstol i Virginia har besluttet at Trump-regjeringens innreiseforbud fortsatt skal blokkeres. Striden om forbudet ender nå trolig i USAs høyesterett.

Ankedomstolen kom med sin avgjørelse torsdag.

Reiseforbudet ble stoppet av en domstol i Maryland i mars, og Trump-regjeringen anket avgjørelsen til domstolen i Virginia.

Innreiseforbudet som nå går sin gang i det amerikanske rettssystemet, er en mindre omfattende versjon av president Donald Trumps opprinnelige innreiseforbud fra januar i år. Det reviderte innreiseforbudet innebærer visumnekt for borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen i 90 dager, og stans i USAs flyktningprogram i 120 dager.

Det reviderte innreiseforbudet ble også stoppet av en landsomfattende kjennelse fra en domstol i delstaten Hawaii. Denne avgjørelsen behandles av en ankedomstol i Seattle, som ennå ikke har kommet med sin avgjørelse.

Trumps opprinnelige og mer omfattende innreiseforbud ble stanset av en domstol i Seattle 4. februar. Det hvite hus tapte ankesaken den gang, men anket ikke videre til høyesterett. (NTB-AFP)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂