Redaksjonen i Aftonbladet har identifisert hva som dreper oss. Det er bilene. De er blitt til dødelige våpen, og ingenting kan stanse dem.

Bilar har förvandlats till dödliga vapen. De har varit lätta att stjäla och sedan har ingenting kunnat stoppa deras framfart.

Det er mange som har kommet med denne idéen allerede. Men da har det vært sarkasme. Svenskene, derimot, de mener det på alvor:

Om folk i framtiden ska kunna skyddas måste bilarna helt enkelt bort från samlingsplatser och citykärnor.

Kanskje det blir tryggere med kameler? I Gøteborg ville man starte kamel­senter så de kunne jo ha supplert Stockholm. Men det prosjektet kom aldri helt i gang, og nå vil visst myndig­hetene ha tilbake litt av integrerings­investeringen. Man må tenke ut andre løsninger. Laste­bilene må iallefall vekk:

Det är inte rimligt att en stor lastbil kan köras rätt in på Stockholms populäraste promenad­gata en fredags­efter­middag strax före påsk.

Av de tingene som virker helt urimelig ved terroren i Stockholm, så er ikke akkurat dette det første som slår meg, der vi hele tiden får formaninger om at vi skal fortsette livet som om ingenting har hendt.

Mer sällan pratas det om behovet av lugna miljöer. Om parker och vänliga torg som välkomnar våra besökare och där barn kan röra sig utan fara för sina liv.

Justitieminister Morgan Johansson menar att det är svårt att skydda människor i ett öppet samhälle. Men att bilister får köra var som helst är väl ändå inte öppenhet. Bilarna har dominerat våra städer i decennier, nu är det människorna som behöver plats. Nu är det bilismen som måste regleras.

Det er bilene som er problemet. Afton­bladet vil fjerne bilene fra sentrum. Og de vil at folk skal være i parker. Parkene er trygge, tydeligvis, for der har det ikke skjedd noen terror­angrep. Enda. Bare vi ikke samler oss for mange på ett sted. Leke­plasser for eksempel. De må fjernes. Og kanskje burde grupper på mer enn fire personer bli forbudt. Dette er ting som svenskene lett kan regulere.

Men det er vanskelig å fjerne folk som er ute og går på fortau. De myke trafikantene. Kunne man ikke regulere disse også? Jeg mener, MÅ man absolutt bevege seg så mye utendørs i byene? Kanskje man burde fjerne byene? Der er det jo så mange mennesker samlet på ett sted. Det er farlig. Og mens vi er inne på hva som burde fjernes… her er en spinnvill idé: Hva med å fjerne de som ønsker å skade oss?

 

Aftonbladet

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂