Foto: Al Arabiya/Twitter.

 

Inngangen til påskehøytiden ble den verst tenkelige for de koptiske kristne i Egypt denne palmesøndagen. En bombeeksplosjon har i dag tatt livet av minst 21 mennesker og skadet flere enn 50 i en kirke i Tanta i Nil-deltaet, skriver Haaretz.

Corriere della Sera, som har offentliggjort en billedserie etter angrepet, opplyser at det dreier seg om St. Georg-kirken, og at eksplosjonen – muligens fjernstyrt – fant sted i 9:30–10-tiden.

Denne terroren føyer seg inn i en lang rekke angrep på de kristne i landet, ikke minst i forbindelse med de store høytidene. Kairos koptiske katedral ble som kjent utsatt for en selvmordsbombing den 25. desember.

The attack in the Nile Delta town was the latest in a series of assaults on Egypt’s Christian minority, which makes up around 10 percent of the population of 92 million and has been repeatedly targeted by Islamic extremists. It comes just weeks before Pope Francis is due to visit Egypt.

Egypt has seen a spate of attacks since 2013, when the army deposed Egypt’s former Islamist President Mohammad Morsi, the country’s first democratically elected leader, following mass protests against his divisive rule.

Spørsmålet som uvegerlig melder seg, er når det første angrepet av denne typen vil finne sted i Europa.

 

Haaretz