Det er nye faner i vinden for tiden, og som før svikter sivilsamfunnet – enten det heter Weimarrepublikken, Administrasjonsrådet eller sosialdemokratiet.

Et symptom ser vi her i Aftenposten, ved Zuhayr Abdi:

Vi er de muslimske tilslørte feministene – og vår tid begynner nå!

Vi må gjeninnføre islamsk feminisme og bekjempe det patriarkalske og mannssjåvinistiske samfunnet som preger store deler av verden.

Gjeninnføre? Riktignok var det en gang, for ikke veldig lenge siden, at muslimske kvinner sjelden dekket seg til. Enten de levde i Norge, Tyrkia eller Iran. Men nedkjempet kvinnene patriarkatet, og var de iført hijab, Abdi?

Du mener vel neppe Sarah Azmeh Rasmussen, som brente hijaben i 2009? For strevet ble hun pepret med snøballer og truet på livet. Hvilket patriarkat truet henne, det norske eller muslimske? Og hvor var feministene som støttet henne, tilslørte eller ei? Hvorfor sluttet Azmeh Rasmussen i Aftenposten og gikk i eksil, mens du Abdi skriver om hijab på kvinnedagen?

Men så «skjønner» vi det:

Finnes det en minoritetsgruppe som er mer omdiskutert, uglesett og stigmatisert enn muslimske kvinner, spesielt oss med hijab? … Vi må inkluderes i debatten.

Definer deg selv som offer, og ta styring. Krev din rett! Innen sosialdemokratiet forvitrer i multikultur, har det lykkes å videreføre sin metode for å undergrave samfunnet til arvtageren. Arbeiderenes fakkel overbringes islams migranter.

En kunne sitert mer fra Abdis artikkel, men det ville ikke bety noen forskjell. Den er kun store ord. Uten innhold. Uten referanse til feminisme – til det norsk kultur ville assosiere med feminisme. Til den posisjonen norske kvinner har oppnådd gjennom historien. I tiårene da norske kvinner tok de siste stegene mot likestilling, tapte kvinner i den muslimske verden sitt lille fotfeste i en moderne, vestlig frihet. Nå hjelper altså tilflyttede, tilslørte hijabkvinner de norske «feministene» med å gjeninnføre patriarkatet her, mørkere enn det noengang har vært i skandinavisk historie.

Og det skjer fort. I 1958 kunne en sjarmerende president Nasser gjøre narr av Brorskapets leder fordi han ville ha egyptiske kvinner til å ikle seg hijab – en fremmed tanke i Egypt på den tiden – og salen brøler av latter når Nasser avslører at også imamens datter, legestudine i Kairo, heller ikke går med hijab.

Men vi vet alle hvem som lo sist.

Hvis norske kvinner vil slippe å høre Allahs latter her, er det på tide å våkne opp.

 

www.aftenposten.no/meninger/sid/Vi-er-de-muslimske-tilslorte-feministene–og-var-tid-begynner-na—Zuhayr-Abdi-616370b.html

Nåtidens feminister – det var noe annet før!

https://www.youtube.com/watch?v=PsF3Dz1orQk&feature=youtu.be

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂