Sakset/Fra hofta

linda-sarsour-twitter

«Birgitte Gabriel = Ayaan Hirsi Ali. She’s asking 4 an a$$ whippin’. I wish I could take their vaginas away – they don’t deserve to be women.»

Slik uttrykte hun seg, Linda Sarsour, om sterke og modige kvinner som eks-muslimen Ayaan Hirsi Ali – en skarp kritiker av den kvinnefiendtlige ideologien islam.

Sarsour var medarrangør av den såkalte kvinnemarsjen som lørdag fant sted i Washington DC og flere andre byer.

I 2011 tok hun ikke fem øre for å omtale Hirsi Ali i svært nedsettende ordelag på Twitter; hun fortjente ikke engang å være kvinne. Sarsour har nå fjernet tweeten, men internett er nådeløst; tweeten er kopiert av archive.org.

Arrangøren av kvinnemarsjen vil «ta vaginaen fra» en kvinne som er utsatt for kjønnslemlestelse. Det er så man mister munn og mæle.

Ayaan Hirsi Ali of the Netherlands is seen in Hague in this January 18, 2005 file photo. Hirsi Ali, a Somali-born Dutch politician known for her criticism of Islam, will leave parliament and move to the United States after admitting she lied to win asylum in the Netherlands, media reported on May 15, 2006.   REUTERS/Michael Kooren

Ayaan Hirsi Ali. Foto: Reuters/Michael Kooren

I boken «Infidel» beskriver Hirsi Ali opplevelsen:

“Then the scissors went down between my legs and the man cut off my inner labia and clitoris. I heard it, like a butcher snipping the fat off a piece of meat. A piercing pain shot up between my legs, indescribable, and I howled. Then came the sewing: the long, blunt needle clumsily pushed into my bleeding outer labia…When the sewing was finished, the man cut the thread off with his teeth.”

Kvinnemarsjen utløste en opphetet debatt, ikke minst på sosiale medier, om en av de mest sentrale folkene bak organiseringen av den; aktivisten Linda Sarsour.

Sarsour og hennes allierte framstilte det som et renspikket ytre høyre-angrep, helt ute av stand til å ta innover seg ubehagelig kritikk fra liberale og sekulære stemmer som hevder at hun ikke er representativ for muslimer i USA og at hun står for et konservativt syn på islam.

linda sarsour marsj

“Nothing is creepier than Zionism.” er ett av hennes tidligere utsagn. Hun avviste bestemt enhver form for samarbeid med alle som støttet Israels rett til å eksistere.

Sarsour nektet å stille seg solidarisk med ofrene for angrepet på Charlie Hebdo, hun kalte dem hyklere og rasister (bigots and racists), og hun mente avisens tegninger hadde bakvasket (vilified) islam.

En slik figur synes altså kvinnebevegelsen det er helt greit å samarbeide med.

 

The Algemeiner: Women’s March Figure Linda Sarsour’s Radical Background, Ties