Nytt

Den øverste shariadommer for det palestinske selvstyret, imam Mahmoud al-Habbash, sier at muslimene tar en eventuell flytting av den amerikanske ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem som en krigserklæring.

If the incoming US administration of President-elect Donald J Trump fulfills its campaign promise to move the US Embassy to Jerusalem, it would be considered “a declaration of war” on all Muslims, the Palestinian Authority’s supreme Sharia judge Mahmoud Al-Habbash declared on Friday.

Forsøker han å bløffe? Det avhenger av om truslene tas alvorlig. En som gjør det er den sittende amerikanske utenriksministeren.

Kerry sier det samme: Å flytte ambassaden vil sette den muslimske verden i brann.

Dette kalles i andre sammenheng å gi etter for trusler og bøye seg for voldsmannens veto. Stort tydeligere blir ikke appeasement av aggressorene demonstrert. Kerry krisemaksimerer for å blokkere Trumps policy, men det er Israels skjebne han setter på spill.

On Friday, in an interview with CBS News, Kerry said that moving the US embassy to Jerusalem would cause “an explosion, an absolute explosion in the region, not just in the West Bank, and perhaps even in Israel itself, but throughout the region.”

Imamen spiller på et etterhvert velkjent register: Offer, krenkelse og den ultimative fornærmelse som gjør det ultimative svar – hellig krig  – rettferdig. Krenkeren har nedkalt sin egen skjebnek over seg.

He continued: “Occupied Jerusalem is our eternal capital, the capital of our existence and the capital of our state. In politics, there can be compromises here and there… In politics there can be negotiation. However, in matters of religion, faith, values, ethics, and history, there can be no compromises.”

Sikkerhetsrådet og FN må bære et stort ansvar. Først vedtar Rådet en resolusjon som sier at ingenting ut over 67-grensen tilhører Israel, alt er okkupert område, inkludert Øst-Jerusalem. USA avstår og gjør vedtaket mulig. Tidligere har UNESCO vedtatt en resolusjon som frakjenner jødene de historiske røttene i og retten til Jerusalem. Dette er et vedtaket som minner om den verste antisemittisme.

Det ene bygger på det andre. PA-styret blir oppmuntret til å fortsette langs samme kurs som ikke bare deligimterer staten Israel, men også jødenes rett til landet.

Obama-administrasjonen avslører hva de virkelig står for når de velger å ta parti for muslimene.

Mannen som kjørte en trailer inn i offiserskadetter søndag og drepte fire, hevder han ble provosert av uttalelsen om ambassadeflytting.

Abbas kan si: We told you so.

Disse truslene/advarslene gjør at et land som Jordan må ta dem alvorlig.

The Jordanian government issued a similar warning on Thursday, with Jordanian Information Minister Mohamed Momani saying an embassy move would be a “red line” for Jordan, would “inflame the Islamic and Arab streets” and would serve as a “gift to extremists.”

Overdrivelser har vært palestinernes og arabernes kjennemerke. Sjefforhandler Saeb Erekat spår at alle ambassader i den muslimske verden kan komme til å måtte stenge.

Hvem er det egentlig som er avhengig av hvem? Er det en alvorlig trussel i den situasjon Midtøsten befinner seg i?

Palestinian negotiator Erekat said last month that he will resign, the peace process will be over for ever, the PLO will revoke its recognition of Israel and the US will be forced by Arab public opinion to close all its embassies in the Arab world, if the Trump administration moves the embassy from Tel Aviv to Jerusalem.

Det faller aldri liberalerne inn at det kan være grunner for å erklære Jerusalem som Israels hovedstad. Kan det være at palestinerne med sitt dobbeltspill har forspilt sin sjanse til å dele byen? Hvis man fortsetter å hylle de verste terrorister er det the chicken who comes home to roost når ambassaden flyttes.

Ifølge Kellyanne Conway er dette noe Trump mener dypt og inderlig, og hun har hørt ham gjenta det flere ganger i private sammenhenger.

 

http://www.timesofisrael.com/top-pa-imam-moving-us-embassy-to-jerusalem-a-declaration-of-war/