Nytt

Tyrkiske myndigheter har offentliggjort en video av mannen de mener er han som massakrerte 39 gjester på Reina nattklubb nyttårsaften og såret 65.

istanbul-reina-nattklubb

Det sies at han er fra uighurene, den muslimske folkegruppen i Kina. Hvis det er tilfelle er det dårlig nytt for muslimene i Kina.

Den tyrkiske visestatsministeren som presenterte videoen sa at det gjensto å fastslå identiteten, og føyde til: De som assisterte angriperen inne i nattklubben.

Det må man si var en vesentlig opplysning. Gjester har beskrevet at det var flere enn én som deltok, mens myndighetene har insistert på at det bare var én terrorist. Det kan være det er politisk følsom å innrømme at flere var med på angrepet. Statsministeren har også kalt det tøv at han kom i julenisseantrekk. Disse dementiene sår tvil om den offisielle versjon også er til å stole på.

 

Tyrkisk politi sier de nå kjenner navnet på terroristen:  Iache Masjrapov. De sier han har pass fra Kirgizistan.

Men det er ikke sikkert at det er samme mann som på videoen. Likheten er ikke stor. Så hvem er gjerningsmannen? Tyrkia vil unngå rykter men det er rykter man får når man kommer med halvkvedede viser.

 

reina-kirgiser