Nytt

ludwigshafen

Tyske påtalemyndigheter har innledet etterforskning av en 12 år gammel tysk-irakisk gutt som ved to anledninger har forsøkt å gjennomføre bombeangrep i Ludwigshafen, Rheinland-Pfalz, opplyser TV 2. Han omtales som «sterkt religiøst radikalisert», og skal ha ønsket å slutte seg til IS i Syria.

Den tolv år gamle tysk-irakiske gutten skal ha blitt instruert av IS til å planlegge terrorangrep.

Forsøk nummer én fant sted ved julemarkedet i byen, nummer to ved rådhuset.

I en sekk på julemarkedet ble det funnet en glasskrukke med en ledning stikkende ut.

Beholderen skal ha vært fylt med spiker og krutt fra fyrverkeri og stjerneskudd.

12-åringen, som ikke kan straffeforfølges på grunn av sin unge alder, benyttet avansert kommunikasjonsteknologi i sin kontakt med terrorbevegelsen:

Ifølge Tagesschau hadde gutten blitt instruert om hvordan han kunne lage bombene via den krypterte meldingstjenesten Telegram. Etterforskningen har ifølge avisen avdekket at de han kommuniserte med har tilknytning til terrororganisasjonen Islamsk Stat (IS).

Her har vi altså å gjøre med mordplaner hos en ung gutt med muslimsk bakgrunn, som ble født av foreldre som kom til Tyskland lenge før de siste årenes migrasjonsbølge, på en tid da IS ennå ikke eksisterte. Han er en frukt av noe som ble sådd for lenge siden. Hva høster vi tolv år til frem i tid?

 

TV 2