Nytt

Tyskland har underskrevet en returavtale med Afghanistan og har begynt å returnere asylsøkere som ikke ha fått opphold. Blant dem er det mange som har begått lovbrudd som narkotikakriminalitet, voldtekt og mord i Tyskland. De er blitt deportert etter endt fengselsstraff. Torsdag morgen landet et fly i Kabul med 34 single menn.

22-årige Matiiullah Azizi hadde tilbrakt syv år i Frankfurt. Han var glad for å være hjemme igjen.

«Jeg elsker Aghanistan. Det er mitt land», sa han.

Ja, slik er det. Afghanere elsker Afghanistan. Akkurat som nordmenn elsker Norge.

Innenriksminister Thomas de Maiziere fortalte reportere i Berlin at rundt en tredjedel av de 34 hadde blitt dømt for kriminalitet i Tyskland. Det skulle vært 50 på flyet, men domstolene stanset 6 i siste sekund og 10 hadde «irriterende nok» forsvunnet, sa Thomas de Maiziere.

Ikke alle migrantene er glade for å være tilbake i Kabul, selvfølgelig. Det var også mange som syntes at livet var bedre i Tyskland. Og noen hadde jo brukt mye penger på å komme seg dit. 12 500 afghanere skal returneres. En dråpe i det tyske migranthavet.

At the Kabul airport on Thursday, some deportees – such as 24-year-old Mohammad Khan who said he had spent 10,000 euros to get to Europe and had lived in Germany for almost six years – complained over the behaviour of the German police.

‘Two days ago, two policemen came to my home and said, `Let’s go on a picnic,’ and took me to the deportation centre,’ he said.

‘The next day, I was brought to the Frankfurt Airport.

Daily Mail