Det er mange snille kvinner som gjerne vil hjelpe asylsøkere. Vi antar at med få unntak er motivet deres ønsket om å hjelpe folk i nød og at hjertevarmen rett og slett må få utløp i form av deltagelse. Men nå viser det seg at enkelte av disse kvinnene ønsker seg litt deltagelse både her og der.

Ved Tullebølle asylmottak i Danmark kom det i slutten av oktober frem at de danske kvinnelige hjelperne ved senteret hadde hatt både samleie og oralsex med de mindreårige guttene. To kvinnelige ansatte ble politianmeldt for seksuelt misbruk. Et fullbyrdet samleie ble også filmet.

For fem dage siden kom det frem, at to kvindelige ansatte ved Tullebølle-centret, der siden 2014 har fungeret som opholdssted for uledsagede flygtningebørn, var blevet politianmeldt for seksuelt misbrug af mindreårige drenge på centret.

Tidligere i dag kom det så frem, at en kvindelig vikars misbrug af beboere på centret er blevet affotograferet. Billederne vise angiveligt vikaren have oralsex med en eller flere af drengene.

Også fra Calais-leiren The Jungle kom det rapporter om kvinnelige hjelpere som hadde sex med de som de skulle bistå. Den britiske avisen The Independent beskrev en bitter online debatt mellom frivillige som ble slettet fordi man ikke ville at journalister skulle få snusen i hva som foregikk. Daily Mail har også lagt ut skjermbilder av debatten:

calais2

The Independent rakk også å få tatt en skjermdump av en av meldingene før de ble borte.

The exchanges were started by a male volunteer on a Facebook group for Jungle workers called Calais People to People Solidarity, which has more than 36,000 members. The Independent has decided not to publish his name.

calais-sexmisbruk

The Independent legger ved mer av teksten. Den mannlige hjelpearbeideren er i harnisk over de kvinnelige kollegaene som ikke bare misbruker sin posisjon med som også gjør livet mye farligere for andre kvinner i leiren ettersom migrantene kan få inntrykk av at alle kvinnene som hjelper også vil ha sex.

“Sex from a person who is in a position of power or influence, in such a one-sided affair, especially where it is perceived that aid or better aid can be gained from it, that it is, and can be defined as sexual abuse,” he said.

He cited the code of conduct used by UNHCR, which states that sexual relationships between aid staff and beneficiaries are “strongly discouraged” due to “unequal power relationships”.

The man added that the majority of cases in question involved female volunteers and male refugees – which he claimed risked the objectification of women volunteering in the camp.

He wrote: “Female volunteers having sex enforces the view (that many have) that volunteers are here for sex. This impression objectifies women in the camp and increases the risks.»

Men mens The Jungle ikke var noe offisielt mottak og dermed også uten kontroll på hvem som ville leke hjelpearbeider, så var saken en annen i Danmark. Direktør for Langelands Kommunes asylorganisasjon, Sisi Eibye, ble sagt opp med øyeblikkelig virkning.

39f3690400000578-3893244-image-a-22_1478004208115

For ordens skyld: Sisi Eibye er ikke blant de kvinnene som er mistenkt for å ha begått overgrep.

Tullebølle er blitt nedlagt. Det bodde 40 gutter ved Tullebølle asylmottak. Daily Mail skriver at Danish Immigration Service (DIS) visste om hva som foregikk så tidlig som i juni i år.

Documents obtained by the radio station showed the claims were first reported to the DIS last week, but that at least three top municipal employees knew about them as early as June 10.

Danske Radio24syv.dk bekrefter at de har sett anmeldelsen som politiet mottok 10.juni:

Det frem­går af den anmel­delse, Lan­geland Kom­mune den 10. juni 2016 ind­gav til Fyns Politi, og som Radio24syv har set. Radio24syv har i øvrigt talt med en tid­li­gere med­ar­bej­der fra asyl­sy­ste­met på Lan­geland, der bekræf­ter oplys­nin­gerne.

Her kan man trekke paralleller til Rotherham. De offentlige ansatte visste hva som foregikk, men gjorde ingenting. Ledelsen ved Tullebølle rapporterte saken både til DIS, politi og Det er riktignok ikke mors beste barn som har bebodd Tullebølle. Ifølge Politiken står de bak både festivalvoldtekter og angrep på personalet.

Oktober 2016

15 til 20 drenge er involveret i slagsmål. Heriblandt forsøger nogle at sætte en stopper for optøjerne. I kampens hede bliver en medarbejder på centret ramt af slag.

August 2016

Fem drenge i alderen 14 til 17 år bliver forflyttet fra asylcentret. Det sker, efter at politiet sigter to af drengene for voldtægt og tre for seksuel chikane i området omkring Langelandsfestival.

Ved et annet asylmottak for mindreårige som også var under administrasjon av Langeland Kommune kan Daily Mail fortelle at de yngste guttene (helt ned i femårsalderen) ble tvunget til å «leke doktor» og andre sexleker med de eldre guttene ved mottaket.

At least 12 instances of sexual abuse were recorded at the Præstekærgaard asylum centre with children assaulting other children.

Man lurer jo på hvor mange slike historier det finnes som aldri ser dagens lys. Og fremdeles mener man at disse guttene har best av å komme til Europa?

Politiken.dk  Daily Mail  Fyens.dk  The Independent  The Local  TV2  Radio24syv.dk