Nytt

Galskapen er satt i system. En svensk kvinne ble overfalt av tre menn. To av dem voldtok henne grovt. Retten har ikke kunne bli enige om hvem av de tre som voldtok henne så nå blir alle tre løslatt. En av dem mottar 140.000 kroner i erstatning!

Ankesaken gjorde også at offeret tapte den erstatningen som hun hadde fått.

Det finnes DNA-bevis for at alle de tre gjerningsmennene har vært på åstedet. Enda greier ikke en svensk domstol å dømme dem. De tre mennene var ukjente for offeret.

Offret var en ung kvinna som nyss lämnat krogen när tre för henne okända män kom och bad om cigaretter. Hon bjöd på vad de begärde. De tre följde sedan efter henne när hon gick och slet plötsligt in henne på en bakgård vid Fredsgatan. Förbipasserande hörde kvinnans rop på hjälp, skyndade till och avbröt en pågående våldtäkt. Överfallet rubriceras som grov våldtäkt.

Justitiekanslerns beslut om ersättning innebär att det skrivs ytterligare ett kapitel om den gängvåldtäkten vid Fredsgatan i Ludvika natten till den 17 oktober. Innan historien är färdigskriven kan 25-åringens båda kamrater också få liknande ersättningar beviljade av JK. Detta trots att alla tre bevisligen befann sig på brottsplatsen med offret medan minst två av dem förgrep sig grovt på henne. I och med hovrättsdomen förlorade offret dessutom ett utdömt skadestånd om 166 860 kronor.

De tre var asylsøkere fra Eritrea.

Dalademokraten