Nytt

Foto: privat

Klokken 21 på mandag kveld fikk politiet beskjed om at en kvinne på rundt 25 år var blitt voldtatt da hun gikk gjennom Stensparken i Kalmar.

– Det är en kvinna i 25-årsåldern som anmälde att hon blivit överfallen runt 20.30. Hon var gåendes på väg genom parken där två män som satt på en bänk. De gick upp och ifatt henne för att sedan med våld dra ner henne och därefter genomfört våldtäkten, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

De to voldtektsforbryterne stakk av på hver sin sykkel.

– De här männen verkar ha avbrutits på något sätt för att sedan lämna platsen på varsin cykel. Förmodligen har de blivit skrämda. De beskrivs vara i 15-20-årsåldern med mörka kläder och huvor uppdragna. Det kom efteråt fram en kvinna till den drabbade när hon befann sig i parken. Hon hade med sig en liten hund och hon hjälpte då offret till sjukhuset. Vi har inte kommit i kontakt med henne efteråt men är jätteintresserade av att göra det, säger Loeffel.

– Kvinnan var chockad men inte fått några större fysiska skador. Vi har inatt haft en specialsökund för att söka efter sperma på brottsplatsen. Vad de har hittat kan vi tyvärr inte gå ut med. Men vi är väldigt intresserade av att komma i kontakt med vittnen. Även om det har varit tomt när man varit där, så är alla iakttagelser från platsen intressanta. Det kan hjälpa oss att skära ner tidsramar bland annat, säger Loeffel.

Politiet etterlyser to unge menn i 15-20 år med mørke klær og hetter. Og sykler.

Østra Småland nyheterna  24kalmar.se   SVT   Expressen

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!