Den 22 år gamle syriske terroristen Jaber Albakr som planla å bombe en flyplass, kom seg unna tyske politistyrker i Chemnitz. Men han ble ikke så lenge på rømmen.  Andre syriske migranter fikk tak i ham og overleverte ham til politiet. Politiet hadde distribuert postere med bilde av den mistenkte terroristen, også på sosiale medier.

På en togstasjon sist søndag møtte Jaber Albakr en annen syrer, Mohammad A.,  og spurte om han kunne få overnatte hos ham. Vel hjemme oppdaget Mohammad på Facebook at politiet hadde etterlyst «gjesten» hans. Mohammad kontaktet straks noen venner som kom sporenstreks. De bandt terroristen fast med telefonledning. En telefon til politiet bød på kommunikasjonsproblemer og Mohammad endte opp med å ta et bilde av Jaber Albakr som han deretter tok med seg til politistasjonen. Da forsto politiet og ble med tilbake for å hente jihadisten.

Onsdag ble Jaber Albakr funnet død i cella. Han hadde hengt seg.

‘Jaber Albakr, who was suspected of planning a serious attack, took his life in the detention centre at Leipzig correctional hospital.’

According to German news website Spiegel, he had been under round-the-clock surveillance due to an acute risk of suicide and hunger strike.

He had built ‘a virtual bomb-making lab’ in a flat in Chemnitz and was thought to have planned an attack against either one of Berlin’s two airports or a transport hub in his home state of Saxony, security sources said.

Det blir helt sikkert full granskning av dødsfallet. Han var plassert under 24 timer selvmordsovervåkning da han så sitt snitt til å henge seg. Alle har så mange rettigheter nå, selv om de har laget bomber for å begå jihad  på tyske flyplasser…

Daily Mail    BBC  Spiegel