Jeg skal være forsiktig med å tale Kongehuset imot… Den første «folkeavstemning» gjaldt faktisk hvorvidt folket ville godta Håkon den 7de som Norges konge. Etter at Norge hadde ligget under broderfolket Danmark i 400 år var han ingen ikke-vestlig innvandrer…

For anledningen hagefesten ved slottet i Oslo nylig var Kong Haralds tale-skriver historieløs. Innvandrere fra Pakistan, Afganistan og jeg vet ikke fra hvor, er noe annet. Det er faktisk fortegnende og et hån å pretendere annerledes, desto mer som det norske folket er sterkt splittet i spørsmålet om fremmed innvandring. Flertallet vil ha den stoppet. En folkeavstemning ville vist det. Hele to ganger stemte det norske folket Nei, sågar til europeisk integrering gjennom EU.

Jeg er ikke imot fredelig sameksistens, ikke med noen. Men la oss være ærlige – ikke selvforførende og indoktrinerende i en viktig nasjonal og historisk sammenheng. Noe skurrer alvorlig når folket via NRK blir utsatt for en hagefest iscenesatt som et kongelig tåredryppende skuespill. Beklager, men jeg tror dette ble en omdreining for mye mht det flerkulturelle prosjektet, som søkes tredd ned over ørene på oss. Vel er vi dumme, men dette synes å være et høyt «spill» uten gevinster i sikte, overhodet. Minst av alt for kongehuset selv.

Kong Håkon kom ikke uanmeldt, han ble invitert, han ble tilbudt å bli vår Konge.. Og han ville selv ha folkeavstemning for å være sikker på sin folkelige aksept. Han gjorde sitt valg-sprog til «Alt for Norge» og kom med en kristen bakgrunn og ble gjort den norske kirkens øverste leder.

Jeg har vært konge-tro, jeg har gjennomført min militære plikt-tjeneste, og jeg har stått opp for Norge som kongedømme både hjemme og i internasjonal sammenheng. I min levetid var det mest for Kong Smil, Kong Olav, samtidig vår flotte internasjonale ambassadør.

Kong Harald fikk store sko å fylle og må ingenlunde la seg gå globalistenes ærend, som vil avskaffe vårt hele-det-nasjonale til fordel for noe diffust annet, enn europeiske kongedømmer. Dersom dette «triste» ligger bak Ernas og andres tårer i hagefestens anledning, kan jeg forstå at dette ikke var krokodille tårer.

Vi er på glatte veier, for å sitere fra den store boken. Et annet uttrykk som renner meg i hu, er at sterk rygg skal til for å tåle gode tider. Og jeg tenker da på den norske oljealderen. Det er nesten så jeg er glad jeg bor i Chile og slipper den ydmykelsen det er, på nært hold å følge med i vanviddet som har bredd seg. Jeg er redd de unge bevisst ikke er tillatt å kunne se det store billedet – perspektivet – og de gamle dør ut. Et stakkarslig forblindet folk, snart fratatt sin arv.

Dan Odfjell, samfunnsdebattant.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.