Frankfurter Allgemeine skriver at politiet i München nå opererer med åtte dødsofre etter skytingen på Olympia-kjøpesenteret i byen.

Liket av en niende person, som politiet mistenker er en gjerningsmann, er også blitt funnet – ca. én kilometer fra kjøpesenteret. Etterforskning skal pågå med sikte på eventuell bekreftelse av mistanken.

Antall gjerningsmenn fortsetter å være uvisst. Øyenvitneskildringer i øyeblikkets panikk tydet først på tre personer, et tall politiet uansett må gå ut fra for sikkerhets skyld, men det ser inntil videre ikke ut til å finnes andre indikasjoner på flere enn én.

Kollektivtransporten i München stanset opp og politiet satte inn spesialstyrker i det de behandlet som en akutt terrorsituasjon.

Motivasjonen for ugjerningen forblir også uklar. De siste dagenes hendelser tatt i betraktning, går tankene automatisk i retning islamister, men billedmaterialet som sirkulerer på nettet kan like gjerne tyde på at det er en innfødt tysker. Spekulasjonene vil i så fall gå i retning politiske motiver.

Om vedkommende har tatt livet av seg selv, slik det blir antydet, passer det uansett ikke overens med typisk jihadist-adferd, men minner snarere om hvordan skoleskytinger gjerne ender med at morderen skyter seg selv til slutt. Av videoopptaket fra parkeringsplassen på taket av kjøpesenteret kan det virke som om noen roper til gjerningsmannen at han bør la seg behandle.

McDonalds terror München 2::7 terror 2016

Hendelsene setter sitt preg på omgivelsene. En festival ikke langt fra kjøpesenteret er evakuert og avlyst.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂