Mohamed Bouhlel hadde planlagt terrorangrepet i god tid. Han hadde også sendt sin familie i Tunisia 1 million kroner bare dager i forveien av massakren. Venner av ham smuglet pengene til familien i hjembyen Msaken i Tunisia. Broren til Bouhlel, Jaber Bouhlel uttalte til Daily Mail:

«He used to send us small sums of money regularly like most Tunisians working abroad. But then he sent us all that money, it was a fortune.

«He sent the money illegally. He gave cash to people he knew who were returning to our village and asked them to give it to the family»

Hvor fikk Bouhlel pengene fra?

Etterforskningen viser også at han ble radikalisert i løpet av de siste månedene selv om mediene har forsøkt å fremstille ham i et annet lys ved å intervjue naboer og familie som har insistert på at han umulig kunne være noen troende muslim ettersom han røykte hasj, stjal sykler, spiste svin og drakk. Men nå pipler det frem annen informasjon:

The French interior minister, Bernard Cazeneuve, said  the attacker «appears to have become radicalised very quickly» as one neighbour of his estranged wife added: «Mohamed only started visiting a mosque in April.»

Hm, var ikke det den samme innenriksministeren som på fredag hevdet at dette ikke hadde noe med radikal islam å gjøre? Cazeneuve dementerte informasjonen etter at statsminister Manuel Valls hadde uttalt til France 2 samme kveld at etterforskningen viste radikalisering.

Investigators examining Bouhlel’s phone records found evidence that he was in contact with known Islamic radicals.

bernard-cazeneuve-afp_650x400_81448026747

Bernard Cazeneuve ville nok helst sett at dette ikke hadde noe med islam å gjøre.

Jaber Bouhlel

Jaber Bouhlel er broren til terroristen. Det var Daily Mail som intervjuet ham da han informerte dem om pengene familien hadde mottatt.

The Telegraph    Daily Mail

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂