En av de drepte jihad-terroristene fra London Bridge var med i en TV-dokumentar produsert av Channel 4 kalt «The Jihadists Next Door» i 2015. Han indoktrinerte de ikke-muslimske barna i nabolaget. Daily Mail viser et pixellert bilde av ham her:

Daily Mail skriver at dette er en av de drepte jihadistene som utførte terroren på London Bridge lørdag kveld:

A 27-year-old Muslim extremist involved in Saturday’s London Bridge attack appeared in a TV documentary last year about British jihadis – and was involved in a filmed altercation with police after an Islamic State flag was unfurled in Regent’s Park.

Han ble politianmeldt av en av naboene, Erica Gasparri, som bor på Elizabeth Fry boligområde i Barking, Øst-London. Hun sa at hun hadde konfrontert ham i parken i nærheten for indoktrinering av nabolagets barn. Hennes sønn kom hjem en dag, sa hun og sa «mamma, jeg vil bli muslim». Hun tok fire bilder og filmet jihadisten sammen med to andre. Dette ga hun til politiet ved Barking politistasjon.

«To me, my first impression was that he was a terrorist radicaliser,» la hun til. «He told me he would do whatever is required in the name of Allah… I would be prepared to kill my mother.»

«He also came to the houses and gave the kids money and sweets during Ramadan.»

Jihadisten var godt likt i nabolaget og en annen av naboene, en polsk dame ved navn Romana, hadde fortalt jihadisten at Erica Gasparri hadde meldt ham til politiet.

Erica Gasparri sa til journalistene at politiet hadde vært «very concerned», men Erica hørte aldri noe mer om saken. Under intervjuet med reporterne så konfronterte Erica Gasparri sin polske nabo Romana som hadde tipset jihadisten om Ericas politianmeldelse. Romana sa etterpå at hun skulle ha lyttet til Erica.

 

Speaking to the Telegraph after the dispute with Erica, Romana said «Maybe I was blind. I thought he was OK but she [Erica] said he was not right. Maybe I should have listened.»

 

Stillbilder fra dokumentaren:

 

The Telegraph

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂