Nytt

Bildet av barna ble tatt mindre enn en time før jihadangrepet som drepte minst 28 personer.

Søndagsskolen var akkurat ferdig og barna lekte utenfor Zion Church i Batticaloa på Sri Lanka da selvmordsbomberen kom for å drepe så mange kristne som mulig. Minst 14 av barna døde da «Omar» sprengte seg selv og alle rundt seg.

Pastor Thiru Kumaran forberedte gudstjenesten og fortalte at han traff på Omar utenfor kirken:

‘I found a man standing outside our church. He was not part of our usual congregation. He was about 35 years old and he told me his name was Omar, that he was from the nearby town of Oddamavadi and had come to visit our church.’

Etter at «Omar» hadde spurt når gudstjenesten startet, sa pastoren at han inviterte «Omar» inn i kirken. Vi har mange besøkende fra andre religiøse samfunn, sa pastoren. Men «Omar» ville ikke være med inn i kirken. Han ventet på at en venn skulle ringe ham, sa han til pastoren.

Pastor Thiru Kumaran fortalte at «Omar» hadde ryggsekk og bar på en ekstra bag i tillegg. Da «Omar» ikke ville være med inn i kirken, gikk presten inn for å starte gudstjeneste og bønn.

 ‘We have a lot of people from other faiths come to our services, so I invited him in. But he said he was waiting for a friend to call him and would leave once he’d got in touch.

‘He had a rucksack with him and was carrying another bag in his hand. He was not willing to come inside. After he refused, I went inside and began the service and commenced the prayer.’

Også jihadisten som sprengte seg i San Sebastian-kirken ankom med ryggsekk viser video. Minst 110 personer ble myrdet der.

Barna lekte fremdeles utenfor kirken og «Omar» begynte å oppføre seg mistenkelig. Flere av kirkegjengerne konfronterte ham. De tok ham til side og eskorterte ham ut til gårdsplassen. Like etterpå utløste «Omar» bombene.

Pastor Kumaran mener at jihadisten ventet på at gudstjenesten skulle begynne slik at han kunne drepe flest mulig. Kanskje hadde han ventet på å gå inn i kirken etter at hele menigheten hadde ankommet.

‘Maybe he was waiting to come into the church after all the parishioners had entered.’

Istedet drepte «Omar» barna og de andre som fremdeles var utenfor kirken.

Daily Mail

Forhåndsbestill Oriana Fallacis bok her