Uroen i Tyrkia har smittet over til Tyskland. Tusenvis av tyrkere demonstrerte til støtte for Erdogan søndag, men samtidig var de fiendtlige mot tilhengere av Fatullah Gülen, og mot USA som noen mener står bak kuppforsøket.

Mr. Erdogan’s crackdown on political opponents, including Kurds and supporters of Mr. Gulen, has increased tensions in Germany’s community of some three million people of Turkish heritage. Ethnic Turks and Kurds clashed here in the early 1990s, and German officials have voiced fears that increased violence in Turkey could again be reflected in Germany.

Hos mange AKP-tilhengere har det dannet seg en oppfatning av at Vesten er mot Erdogan og Tyrkia. Hvis det skjer noe dramatisk er det USA eller Vesten som ligger bak. Dette er konspirasjonsteorier som gjenfinnes over hele den muslimske verden, og de har vokst i styrke de senere år, i takt med katastrofene og terroren.

“It’s a trap set by America,” said Enes, a 23-year-old food-service worker. “They’re trying to stir up our country the way they did it with the Arab countries.”

http://www.wsj.com/articles/turkey-coup-attempt-raises-tensions-among-communities-in-germany-1468772424

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂