Det er ingen mangel på dramatikk i britisk politikk om dagen. Idag har Boris Johnson meldt at han trekker seg fra det konservative ledervalget. Michael Gove, som tidligere har fastslått at han IKKE var noen kandidat til høstens ledervalg, ombestemte seg brått og øynet igår håp om å bli statsminister allikevel. Boris Johnsons svar var å trekke seg med disse ordene:

«Having consulted colleagues and in view of the circumstances of Parliament I have concluded that person cannot be me.»

Johnson og Gove har jobbet nært sammen under hele Leave-kampanjen, men det sies at sprekker oppsto etter at Boris Johnson skrev denne artikkelen i The Telegraph. Særlig denne uttalelsen skal ha falt mange tungt for brystet:

«It is said that those who voted Leave were mainly driven by anxieties about immigration. I do not believe that is so.»

Michael Gove brøt med Johnson på denne måten:

‘The British people voted for change last Thursday. They sent us a clear instruction they want Britain to leave the EU and end the supremacy of EU law,’ he said in a statement. They told us to restore democratic control of immigration policy and to spend their money on national priorities such as health, education and science instead of giving it to Brussels.

‘They rejected politics as usual. They want and need a new approach to running this country. I have come reluctantly to the conclusions Boris cannot provide the leadership or build the team for the task ahead.

I have therefore decided to put my name forward for the leadership.’

 

Flere konservative politikere like ikke at Gove trakk teppet vekk under føttene på Johnson:

Gove

Dette er neppe den rette tiden for Boris Johnsons karismatiske figur. Hva Storbritannia trenger nå er en pragmatisk forhandlingsekspert. Johnson ser vi nok mer til på et senere tidspunkt.

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂