Etter at Cassius Clay jr. konverterte til islam og tok navnet Muhammad Ali, ble han medlem av Nation of Islam. Ali fungerte som talerør for denne rasistiske, dypt antisemittiske bevegelsen. De hadde mye til felles med KKK, og hadde jevnlige møter. I 1975 talte Ali til og med på et KKK-møte, og skrøt av det etterpå:

It was a helluva scene, all those white goons around the bonfire. And me on the platform noticed these goons were talking. I said, black people should marry their own women. I said «bluebirds with bluebirds, redbirds with redbirds, pigeons with pigeons, eagles with eagles; God did not make any mistake!» They said «Yeeeah! Now you teach those niggers, and we’ll be all right»…

 

Telegraph

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂