Nytt

Mandag kveld patruljerte en gruppe politimenn i bydelen Vårberg i Stockholm. En gjeng som for anledningen var maskerte angrep politipatruljen med både steiner og molotovcoctails. Som seg hør og bør i Sverige trekker politiet seg tilbake. Under politiets tilbaketog angripes de på nytt av gjengen. Det omtales som ren flaks at ingen av politiet ble truffet.

En politimann uttaler at molotovcovtails mot politiet er hverdagskost i Stockholm. Han påpeker at det er hans subjektive opplevelse av situasjonen akkurat nå.

Under måndagskvällen gick ett maskerat gäng till attack mot en polispatrull i Vårberg.
Gänget kastade molotovcocktails och stenar mot poliserna.
– Patrullen fick backa. Då kom de springande och började kasta igen. Några var väldigt nära att träffa, säger Peter Brottman vid polisen i Västberga.


Är det vardagsmat att man kastar molotovcocktails mot polisen?
– Ja, det känns som att det börjar bli det, som att gränsen förflyttas mer och mer. Det är en oroväckande utveckling. Det här är min personliga uppfattning och inte någon officiell hållning, säger Peter Brottman.

Gjerningsperspersonene pågripes ikke.

– Jag utgår ifrån att man försökte gripa dem. Men man måste sätta säkerheten först, och det är svårt att få tag i dem. Det är lätt att gömma sig om det är mörkt och om man kan sin gata, säger Peter Brottman.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22914377.ab