Hvis man ikke kjente til svenske mediers agenda, så kunne man kanskje blitt lurt. Mandag ble politiet angrepet ved at et tyvetalls ungdommer kastet en tung steinblokk ned på politibilen. Det var to politibetjenter inne i bilen. Politiet kommer seg ut og får grepet fatt i en av hverdagsterroristene. Men resten av gjengen har ikke tenkt til å la politiet arrestere en av flokken og sammen «vender de seg mot politiet» og lykkes med å frigjøre personen som politiet hadde fått tak i.

En grupp på 15 till 20 personer fritog inatt en person som gripits av polisen i Stockholm efter att ett stenblock kastats mot polisbilen.

Ett 20-tal ungdomar väntade ut polisen och kastade ett tungt stenblock som var nära att träffa polisbilen från ovan. Två poliser befann sig i bilen.

– Poliserna hoppar ur polisbilen och får tag på en av ungdomarna som agerat. Då vänder sig ett 20-tal ungdomar mot polisen och lyckas frita personen som är gripen, säger Peter Saarman, kommunpolis i Sundbyberg.

Angrepet var planlagt som vanlig, de liker å lure politiet inn i feller. Denne gangen var det en telefon om en stjålet bil inne i en garasje. «Tilfeldigvis» var det en tung steinblokk og lastepaller på toppen av garasjetaket som bare ventet på at noen skulle benytte dem til å kaste ned på politibilen. De bommet på bilen forøvrig.

Polispatrullen blev kallad till Sundbyberg efter att någon ringt in och tipsat om att det fanns en stulen bil i ett garage. När de två poliserna hade kontrollerat bilen och skulle åka därifrån kastades ett tungt stenblock och lastpallar mot polisbilen, från taket av garaget.

Så langt er dette en historie vi har lest mange ganger før. Som regel illustreres disse sakene i svenske aviser med en politibil eller noe annet symbolsk. Men denne gangen har SVT tatt’n helt ut:

mall-fritagning-jpg

Hva i huleste er dette for noe? Voksne menn i lappede jakker og dressjakke? Skal dette forestille vanskeligstilte mennesker som ikke ser noen annen utvei enn å gå til angrep på overmakten? De grå fattige menn med steinblokker mot de blå politimennene med pistoler? Nei, makan!

Vi kan love at de steinkastende ungdommene slettes ikke bruker klær som er blitt reparert og stoppet av omsorgsfulle hender i heimen. Her trengs en korrigering. Slik ser de ut:

skarmavbild-2016-05-17-kl-11-38-54

De likner ikke russiske arbeidere fra revolusjonstiden. Og de kaster stein med et smil om munnen.

Slik ser de ut. Ikke som noen russiske arbeidere fra revolusjonstiden. Og de kaster stein med et smil om munnen.

Politimennene er optimistiske, til tross for de tapte territoriene.

– Det här blir ett uttryck för att vi är inne på ett område som de uppfattar är deras. I långa loppet kommer de så klart inte vinna, säger Peter Saarman.

Beklager, men jeg ser ikke at det er så klart at mobben ikke vinner. Hva jeg ser er at Frankrike er blitt verre og verre og at Sverige følger i samme spor. Hvis man vil vite hvordan fremtiden ser ut, så er det bare å studere stedene og landene som har kjent problemene lenger.

Jeg vet ikke hvor langt løpet er som disse politimennene ser for seg, men jeg tror det blir veldig langt.

SVT

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂