Nytt

Den islamske stat skal ha tatt på seg ansvaret for drapet av professor Rezaul Karim Siddique. Han ble hakket til døde med machete på vei til jobben ved Rajshahi University i Bangladesh. Han er den fjerde professoren ved universitet som er blitt myrdet. Det har vært store konflikter ved universitetet og de islamske gruppene har fått økt innflytelse.

Siddique var redaktør for et litterært magasin og ledet også en kulturgruppe og en musikkgruppe. Han var kjent som en stille og rolig type som konsentrerte seg om undervisning og studier. Den islamske stat sier at han oppfordret til ateisme og at dette var årsaken til at de myrdet ham.

“His neck was hacked at least three times and was 70%-80% severed,” said the Rajshahi police commissioner, Mohammad Shamsuddin. “By examining the nature of the attack, we suspect that it was carried out by extremist groups.”

Amnesty International har fordømt drapet og sier at de ansvarlige må straffes:

‘The vicious killing is inexcusable and those responsible must be held to account,’ Amnesty’s South Asia director, Champa Patel, said in a statement.

‘This attack sadly fits the gruesome pattern established by Islamist extremist groups in Bangladesh who are targeting secular activists and writers.

‘The authorities must do more to put an end to these killings.

‘Not a single person has been brought to justice for the attacks over the past year.’

Siddique er den syvende offentlige personen som er blitt myrdet på gaten i Bangladesh av islamske ekstremister. Han var ikke kjent for å ha vært noen religionskritiker.

3374B40300000578-3555000-image-a-15_1461421387456

Det er blitt mange barbariske drap av ateister og islamkritikere i Bangladesh.

Daily Mail  The Guardian  The Telegraph