Nytt

Dagbladet skriver en hel artikkel om angrepene til hackergruppen Anonymous mot Donald Trump, uten å påpeke det åpenbare demokratiske problemet ved deres «operasjon», som de virker å sympatisere fullt og helt med.

Avisen gjengir hele deres budskap om hvor ille Trump er, noe jeg ikke vil kjede leserne ved å sitere her.

Det eneste jeg gidder å si, er at det er det samme, gamle tenåringsgnålet om nazisme – den eneste historiske referansen de meget ignorante, anti-demokratiske ungene i gruppen har.

Vi lever i en kraftig neddummet tid (smarte telefoner, dumme hoder, og alt det der).

Beviset for at Trump er en nazist, er hans påpekelse av empiriske selvfølgeligheter som at illegale innvandrere medfører en økning av kriminalitetsratene, eller at det kommer et hat fra islam. Noe de ikke klarer å argumentere mot, derfor må de stenge ham ned i stedet.

Dagbladet fremmer naturligvis ingen motforestillinger, og nevner også noe av hva gruppen så langt har fått til:

Det som skal være milliardærens personnummer, private telefonnummer, privatadresse, i tillegg til informasjon om alt fra hans agent, foreldre, barn og advokater ble torsdag ettermiddag publisert på nettet.

Da Dagbladet forsøkte å ringe telefonnummeret Anonymous har publisert, kom vi rett til en telefonsvarer som informerte om at «talepostkassen er full».

[…]

Anonymous vil med dette «demontere kampanjen hans», hevdet gruppa. Blant sidene de ønsker å stenge er Donaldjtrump.com og Trump.com.

Dagbladet har virkelig klasse når de forsøker å ringe et personlig telefonnummer som er hacket og lekket, men nå vet vi vel fra før at journalister i massemediene ikke er så etisk oppegående.

Anonymous er blant annet kjent for:

  • Å angripe nettets åpenhet – ved å stenge sider, profiler osv. til folk de er uenige med eller av ulike grunner ikke liker.
  • Å nekte mennesker et rettsvern – som f.eks. å henge ut tusenvis som pedofile uten at disse er blitt funnet skyldige i noen rettssal.
  • Å grovt krenke andres personvern – ved f.eks. å hacke og lekke tusenvis av private nakenbilder fra sex- og datingssider, inkludert av mindreårige, som ironisk nok kan regnes som distribusjon av barnepornografi.
  • Frata andre den samme anonymiteten på nettet som de selv skjuler seg selv bak, i sitt ekstreme hykleri. Inkludert f.eks. å lekke private detaljer om politifolk som av sikkerhetshensyn trenger anonymitet.
  • Konstant angripe offentlige nettsider til regimer vennlig stilt til demokrati og menneskerettigheter, til relativ hjelp for stater som forakter menneskerettigheter i det internasjonale nullsumspillet.
  • Sammenhengende motarbeide borgeres private sfære og rettigheter, ved hacking av alt fra deres bankkontoer til Sony-kontoer.
  • Bedrive utstrakt hacking av meningsmotstandere – et angrep på ytringsfriheten – som i denne omgang altså innebærer å underminere de demokratiske prosessene i et amerikansk presidentvalg.

Med andre ord motarbeide alle prinsippene som de hevder å arbeide for.

Jeg har poengtert det mange ganger før, og vil fortsette å si det hver gang de dukker opp i mediebildet: Det beste denne gruppen av mentale (om ikke biologiske) tolvåringer kunne ha gjort for sine påståtte kampsaker, var å oppløse seg selv.

De har så langt lekket mer sensitiv informasjon om helt uskyldige samfunnsborgere enn alle stater i verden kombinert – og det i personvernets navn!

Det er ingen overraskelse at de prinsippløse, moralsk fordervede menneskene i Dagbladet ikke ser noe som helst i veien med gruppens aktiviteter, men heller gjør seg selv til et talerør for dem.

Jeg har lest denne saken i mange internasjonale medier til nå, og jeg har enda til gode å finne en journalist som problematiserer slike cyberkriminelle angrep på Trumps kampanje. Som enda en gang bekrefter at eliten er en flokk autoritære bøller.