terrorist-welcome-dan-park

Dan Parks grafiske harselas over slagordet «Refugees welcome» fra i fjor høst, en påminnelse om det ubestridelige faktum at terrorister har gjemt seg blant menneskene som i det overveiende med urette kalles «flyktninger», er nå blitt en sak for svensk politi.

I forrige uke ble Park anholdt av svensk politi og siktet for hets mot folkegruppe, noe han også er blitt dømt og fengslet for tidligere, skriver Uwe Max Jensen hos Trykkefrihedsselskabet.

Man skulle i utgangspunktet tro at politiet hadde viktigere oppgaver, skjønt det tvungent bejublede flerkulturelle samfunnet har noe iboende totalitært ved seg, siden dets stabilitet krever en viss kontroll med kjetterske tenkere som ikke deltar i koret.

Frie samfunn har plass til opposisjon, men nå er det en god stund siden Sverige opphørte å være et slikt. Måtte det om ikke annet tjene til skrekk og advarsel.

Jensens rapport er bortimot absurd lesning:

Onsdag 2. marts opsøgte politiet Dan Parks gallerist Henrik Rönnquist. Dan Park overnatter ofte hos Rönnquist, men hverken Park eller kunstnerens computer, som politiet også var på jagt efter, kunne lokaliseres i Rönnquist’s lejlighed i Malmø.

Senere samme dag var politiet på besøg hos Dan Parks tidligere kæreste. Heller ikke her var Park eller kunstnerens computer at finde.

Men politiet gik ikke tomhændede fra lejligheden, da ekskærestens computer blev beslaglagt. Lørdag 5. marts besøgte politiet igen de to adresser. Igen forgæves. Da Dan Park ikke befandt sig i Sverige, men var i Bruxelles.

Tirsdag 8. marts var Dan Park tilbage i Malmø. Her blev han anholdt af tre betjente klokken 17 og kørt til politistationen i Malmø. Torsdag blev kunstneren sat på fri fod, men nu sigtet for tre tilfælde af hetz mod folkegruppe.

Den ene sigtelse vedrører plakaten med teksten Terrorist Welcome, hvor Park ironiserer over Refugees Welcome-plakaterne.

Det er åpenbart ikke alt Park produserer som er like smakfullt:

Den anden sigtelse vedrører en plakat, hvor dobbeltmorderen Peter Mangs, der hovedsageligt rettede sine forbrydelser mod indvandrere, er afbildet som den amerikanske skuespiller Charles Bronson, der er kendt fra selvtægtsfilmene En mand ser rødt. Peter Mangs præsenteres med et logo fra firmaet Anticimex på brystet. Firmaet har specialiseret sig i skadedyrsbekæmpelse.

Men blant dem som kommer i skade for å assosiere politiske motstandere med skadedyr, finnes det åpenbart personer av klasse A og klasse B. Man kan fritt kalle motstandere av masseinnvandringen for kakerlakker eller marker som kommer krypende frem fra hullene sine, uten frykt for rettsforfølgelse.

 

Trykkefrihedsselskabet