sverige.dan.park2

 

Tremåneders fængsel og en bøde på 20.000 kr er straffen for at lave «kontroversiel» gadekunst i Sverige.

Rusland har Pussy Riot. Sverige har Dan Park.

Sådan skrev en støtte til den 45-årige svenske gadekunstner Dan Park, der netop i Malmö tingsrätt er blevet idømt en dom på tre måneders ubetinget fængsel for injurier og tre tilfælde af hetz mod folkegruppe. Et skilt, som Dan Park fremviste ved en demonstration i Malmø i september sidste år, og de to billeder, der har givet Dan Park en ubetinget fængselsstraf kan ses her.

Dan Park nægtede sig skyldig i anklagerne og udtalte i forbindelse med retssagen, at han fandt billederne harmløse. Det var retten i Malmø ikke enig i. Den idømte kunstneren tre måneders ubetinget fængsel. Desuden skal han betale to sagsøgere hver 10.000 svenske kroner i erstatning.

Om Dan Park også skal mentalundersøges, som anklageren har krævet, fremgår ikke af referater fra retssagen.

 

http://www.trykkefrihed.dk/gadekunstner-dan-park-skal-tre-maneder-i-fangsel.htm

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂