Samme dag som visepresident Joseph Biden kom til Israel, går tre palestinere til angrep på sivile og politi. Særlig det siste i Jaffa var blodig: En 29 år gammel amerikansk turist ble drept, kona hardt såret. Av i alt ti sårede er fem kritisk såret. Attentatmannen, en 21-årig palestiner fra Vestbredden, fikk holde på i 20 minutter før han ble skutt og drept.

Hamas sendte ut en hyllesterklæring der de hyller det «rene martyrblodet». Det lyder nazistisk.

Joe Biden befant seg bare et kvarters gange unna i Shimon Peres fredssenter, da knivmannen gikk til angrep:

Når noen går løs på sivile i en travel hverdag tar det tid før det går opp for folk hva som foregår. Kniver lager ikke lyder som skytevåpen.

Police said the attacker first stabbed three people along the Jaffa boardwalk, a popular site for shopping and leisure, before fleeing slightly inland toward the city’s Kikar Hasha’on, where he stabbed three more people. He then went on to stab at least four people near the Dolphinarium on the border with Tel Aviv.

I Petah Tikvah fulgte en palestiner etter en israeler inn i en butikk og knivstakk ham tre ganger. Kniven ble sittende fast i nakken på offeret, likvel klarte han å dra den ut og drepe angriperen.

I Jerusalem var det en drive-by shooting mot grensepolitiet.

Minutes later, two Israeli Border Police officers were seriously injured, with one of them described as “critical,” in a drive-by shooting attack on Salah a-Din Street, near Jerusalem’s Damascus Gate. The gunman, riding a motorcycle, opened fire at the officers, striking one in the head. As he attempted to escape the scene, security forces engaged him in a firefight, during which he shot the second officer, police said. The shooter was killed.

Det var den blodigste dagen i knivintifadaen på lenge. Hamas fant grunn til å hylle gjerningsmennene:

“Hamas celebrates the martyrs that have ascended through these operations, and confirms that their pure blood will, God willing, be the fuel for escalating the intifada,” the group wrote on its website.

Status for knivintifaden er 29 drepte israelere og tre utlendinger. 170 palestinere er drept, to-tredeler i det de angrep. Resten i sammenstøt med israelske soldater.

 

http://www.timesofisrael.com/palestinian-terrorist-kills-1-hurts-10-in-jaffa-stabbing-spree/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂