Den sentrale figuren i Eagles of Death Metal, Jesse Hughes, sier noe som ikke er uvanlig i USA, men som i Europa er uhørt: Hvis the bad guys har våpen kan ikke vanlige folk være forhindret fra å ha dem.  Resultatet så Hughes på Bataclan fredag 13. november.

Hvis vi har slike tilstander, hvis dette skal gjenta seg må folk kunne bære våpen, mener Hughes.

eagle.of.death.metal.jesse.hughes

»Forhindrede jeres franske våbenkontrol en eneste fucking person i at dø i Bataclan? Og hvis der er nogen, som kan svare ja, så vil jeg gerne høre det, for jeg tror det ikke. Jeg tror, det eneste, der stoppede det, var nogle af de modigste mænd, jeg har set i mit liv, som gik med hovedet først ind i døden med deres skydevåben.«

»Jeg ved, at folk vil være uenige med mig, men det er som om, at Gud skabte mænd og kvinder, og den aften gjorde våben dem lige. Og jeg hader, at det er sådan. Jeg tror, at den eneste måde, at jeg har ændret syn på tingene er, at indtil ingen har våben, er alle nødt til at have dem.«

http://jyllands-posten.dk/kultur/musik/ECE8448223/bandet-fra-bataclan-alle-skal-have-vaaben/

The Guardian