Tsjekkias president, sosialdemokraten Miloš Zeman, er blant de få toppolitikere på den europeiske venstresiden som taler usminket om de demografiske problemene. I desember kalte han menneskestrømmen en «invasjon», og mer enn antydet at jihadister utnytter situasjonen.

milos-zeman
Milos Zeman

Nå sier han i følge Der Spiegel at den eneste løsningen på flyktningekrisen er «å deportere økonomiske flyktninger samt dem som fremmer religiøs vold og religiøst hat, kort sagt enhver som planlegger terrorisme».

Det sa den venstreorienterte presidenten under et møte mellom sosialdemokratiske politikere i Slovakias hovedstad Bratislava. Tsjekkia hilser velkommen alle flyktninger som er rede til å integrere seg, i følge Zeman. Men det er «umulig» å integrere muslimer i det europeiske samfunnet.

Selv om det gjøres underforståtte unntak for individuelle muslimer med integreringsvilje, er den tjekkiske presidenten sannsynligvis sterk kost for vesteuropeiske sosialdemokrater.

Man tar seg i å lure på om det var noen skandinaviske av slagsen tilstede, skjønt den mentale muren som nå går gjennom Europa, tilsynelatede er vel så uoverstigelig som det fysiske Jernteppet den erstattet.

 

Der Spiegel