Daily Mail fikk øynene opp  for de svenske asyltilstandene da de selv måtte sperre en artikkel i forbindelse med drapet på Alexandra Mehzer. Avisen indikerte at den arresterte somalieren så langt eldre ut enn sine påståtte 15 år. Men nå har avisen fått blod på tann og besøkt asylmottaket Signalisten. Her hersker det kaotiske tilstander blant de 600 beboerne og kun to ansatte var på stedet da avisen beøkte mottaket. Ifølge Sveriges Radio skal en gutt på 10 år ha blitt voldtatt der og i forrige uke måtte ti politifolk flykte fra stedet. Årsaken til opprøret skal ha vært at man ønsket å flytte en familie, men fordi faren er lege nektet de andre beboerne nektet å gi slipp på ham.

Today, 600 men, women and children sleep in its grubby rooms, guarded by just two night-time staff who are too scared to leave their rooms.

As MailOnline gained exclusive access to the centre, campaigners claimed that overcrowding in Sweden’s asylum centres is so severe that as many as ten children have been raped.

Politiets kapasitet er sprengt. For å unngå at den svenske befokningen skulle få vite om hvor alvorlig situasjonen var, besluttet politiet å bruke en egen kode på alle utrykningene til asylmottak. Kode 291. Bak denne koden gjemmer det seg ikke mindre enn 5000 rapporterte hendelser. Alt fra drap, voldtekter, narkotikakriminalitet og branner til opprør. Svenska Dagbladet skriver:

Under de cirka fyra månader som ärenden förts in under koden så har det rapporterats flera typer av brott och incidenter. Här syns många fall av våldsbrott och hot; 450 rapporterade bråk, 559 registrerade fall av misshandel, nio rån, 194 fall av olaga hot och fyra våldtäkter.

Dessutom finns här 37 fall av självmordsförsök, 26 sjukdomsfall, 42 ärenden registrerade som «psykiskt sjuk» och tre dödsfall. Ärendena är spridda i hela landet, alla tidpunkter på dygnet och under alla veckans dagar.

Under koden 291 ingår även två bombhot, 58 bränder, 239 fall av automatlarm från brand och 96 försvunna personer.

922f75ce-21f6-463a-95ea-e7201e5750c0

Mye av problemene skyldes overbefolkning på mottakene. Migrationsverket skal ha redusert antall kvadratmetre for hver person fra 5 til 3 på grunn av asylstrømmen som svenske politikere hverken ønsket å begrense eller stanse. Trengselen har gått ut over sikkerheten. Overgrep og voldtekter på barn skjer både innenfor familiene og blant de øvrige beboerne. Små barn har ingen sjanse blant taharrush gamea-deltakerne.

Hussein Asgari, en syrisk aslsøker fra Aleppo, sier at mange har kontaktet ham om voldtektene av barna. Han sier at hele ti barn har fortalt ham at de har blitt voldtatt etter at de kom til Sverige. Når Asgari sier at de må melde fra til politiet, så tør ikke barna dette (hvor er foreldrene?) fordi det er skamfullt.

Afghan Association chairman Hussein Asgari insists that children are at increasing risk because of Sweden’s failure to get to grips with the influx of migrants each month.

He blames overcrowding after the Migration Board in Sweden changed the rules about how much space every person must have at asylum centres, from 5 square meters to 3 square metres.

‘I have gotten several phone calls – up to 10 – from children who say that they have been raped since they got to Sweden,’ Hussein told MailOnline.

‘In some cases there are children staying at families where the father is molesting the boys. In other cases there are children who has been abused by older men at asylum centres.

‘I have told every child who has reported these kind of abuses to contact the police. But they won´t do it because they are ashamed about what has happened to them.’

30C3A20100000578-0-image-a-44_1454268925824

Hussain Asgari er bekymret for den manglende sikkerheten.

Myndighetene innrømmer at mottakene er overbefolkede og utenfor kontroll og at dette utsetter svenskene i nabolaget for fare.

Signalisten

Signalisten

 

Private Mobile picture, Inside one of the rooms in the asylum Center Signalisten in Västerås,

Fra et av rommene

Migrationsverket nektet å kommentere voldtekter i asylmottakene. Politiet sier at de ikke fører opp statistikk om voldtekter ved asylmottakene (kunne kanskje bare kjørt ut en liste fra 291-koden?). Eierne av Signalisten ville ikke snakke med Daily Mail.

The Swedish Migration Board refused to comment about rapes at asylum homes. The Swedish Police say they do not collect statistics on rape allegations at asylum or migration centres.

  • No one from the centre’s owner Carewell, which is registered in Stockholm, was willing to talk to Mailonline.

 

Daily Mail  Vlt.se