Innenriks

For noen uker siden sperret unge asylsøkere en lokalvei i protest mot at middagen var forsinket. Protesten fant sted utenfor Åkershagan asylmottak på Ottestad (like utenfor Hamar). Lederen av asylmottaket syntes det å sperre en vei i protest mot sen middag var helt greit. Asylsøkerne burde møte forståelse og ikke fordømmelse når de protesterer. Situasjonen var slik at politiet måtte rydde opp.

Nå satser Storhamar hockey på integrering av de samme asylsøkerne. Dette gjør de ved å dele ut gratisbilletter til dem. Er målet at asylsøkerne skal oppleve å få sponset relativt kostbar underholdning som andre folk må betale for? En form for belønning eller plaster på såret for at politiet ryddet opp i den ulovlige veisperringen?

Ikke den minste lille innsats trenger de å gjøre for å få en relativt kostbar gave. Perfekt integrering til Nav-Norge. Er du ikke nordmann, kreves det ikke mye for å få noe i Norge.

Det har vært sagt mye om å ta imot asylsøkerne med vennlighet og raushet. Ofte blir det med ordene. Men grunnleggende sett handler dette om å invitere flyktningene inn i vårt samfunn. Derfor er gårsdagens hockeykamp med 120 unge asylsøkere på tribunen en toveis markering.
Det viktigste er selvsagt at ungdommer fra helt andre deler av verden fikk en opplevelse av hva vintersport betyr her i landet. Den andre siden av dette er signalet Storhamar sender ut til omverdenen om hvordan man kan møte situasjonen med økt tilstrømning av asylsøkere. Mange kan åpne dørene for å vise fram hva som finnes. Klubben på Hamar vest har gjort det. Slik skaper et idrettslag godt omdømme, og gjør noe viktig i lokalmiljøet utover det å vinne kamper og titler.

Det var canadieren Christian Larrivée som delte ut gaven.

– Når dere vil se oss spille igjen, har vi gratis billetter til dere, sa kapteinen til applaus og glede.

Og vips, så ble asylsøkerne fra Åkershagan skikkelige Storhamar-fans!

h-a.no

h-a.no