Nytt

For første gang på syv måneder har den selvutnevnte kalifen av Den islamske stat gitt lyd fra seg. I et lydopptak som dateres til 15. desember eller senere truer han Vesten og Israel og oppfordrer til opprør i Saudi-Arabia. Israel skal bli en «gravplass for jøder» ifølge Abu Bakr al-Baghdadi og legger til at han ikke et øyeblikk har glemt Palestina og at IS nå vil etablere seg der.

«Og snart, med Allahs vilje, så vil dere høre fottrinnene til mujahideen. Vi nærmer oss dere dag for dag», sa han.

And it was not clear when the recording was made, but it referred to a 34-nation anti-IS coalition announced by Saudi Arabia on December 15.

al-Baghdadi omtalte koalisjonen som Saudi-Arabia har inngått mot IS. Denne koalisjonen ble offentligjort den 15. desember og det antas derfor at lydopptaket er gjort etter denne nyheten. Terrorangrepene i Paris 13. november ble ikke nevnt.

08DB3E6500000514-0-image-a-8_1451154747795

«Kalifen» skal ha vært alvorlig skadet etter en amerikansk militæraksjon i mai.

Abu Bakr al-Baghdadi ble nummer to i «Person of the Year» i Time magazine i 2015. Han ble slått av Merkel.

Person of the Year 2015 Runner-Up: Abu Bakr al-Baghdadi

Le Figaro  Time  The Telegraph  Daily Mail