Nytt

I de få dagene Sylvi Listhaug (FrP) har vært innvandrings- og integreringsminister, har hun rukket å få mye kritikk, både fra opposisjonspolitikere og fra menigmann. Det er symptomatisk at Adresseavisen lille julaften har prioritert spalteplass til to (av ti) leserinnlegg som handler om Sylvi Listhaug – begge negative («Godhetstyranni» og «Sylvi Listhaug, kirken og sosialismen»). Leserinnleggene var ikke direkte hatefulle, men fulle av mistro og beskyldninger om egoisme og kaldgufs fra ytterste høyre.

Listhaug

Heldigvis er Sylvi Listhaug tykkhudet, «det preller av», som hun sier.

Det er kanskje ikke helt akseptert i avisspaltene enda, men å være hatefull og dertil fantasere om vold mot meningsmotstandere er fullstendig akseptert i rap- og pop-tekster. Det er bare en forutsetning: Hatet må komme fra venstre og sendes mot høyre. Hatet, trakasseringen og voldsfantasiene er ikke bare akseptert – det er direkte karrierefremmende når ofrene er FrP-politikere.

Lars Vaular hetset Siv Jensen med en urfremførelse av «Kem skjøt Siv Jensen» i statskanalen i april 2010. I 2011 ble Vaular kåret som Årets tekstforfatter. Ulike priser og anerkjennelser har formelig haglet over Vaular etter hans fantasier om å drepe Siv Jensen. Han har fått flere Spellemannpriser, dialekt-pris og P3-pris for å nevne noe.

Karpe Diem (Chirag og Magdi) har også erfart at hatefulle og ondskapsfulle tekster om FrP-politikere er god butikk. Karpe Diems offisielle hat mot Frp-ere startet i 2008 med låten «Ok»

Jeg har fyrstikker. Ta med en kanne bensin. La meg tenne på en FpU-kar

Duoen hadde i 2012 låten «Toyota´n til Magdi» Her rappes det om oralsex med FrPs Mette Hanekamhaug, daværende yngste representant på Stortinget som ble valgt inn 22 år gammel.

Det blir dagen da jeg får head av Mette Hanekamhaug. Og vi ruller rundt i Toyota´n til Magdi med den merra, og vi mater i deg jalebi og pakore i den kjerra.

Samme år som unge, norske, kvinnelige stortingsrepresentanter sjikaneres på det groveste av Karpe Diem, får duoen Spellemannspris og året etter tildeles de P3-prisen.

Nå er Karpe Diem igjen aktuelle fordi de nylig vant «Årets låt», «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din». I forbindelse med kåringen hadde Adresseavisen (22.12) en to-siders omtale skrevet av Kari Kristensen. Hun valgte overskriften: «Maktkritikk ble hit».

Kristensen kunne nærmet seg duoens kvinnefornedrende tekster på ulike vis. Hun valgte imidlertid å ordlegge seg på en måte som røper hennes ønske om mer ydmykelse av FrPs kvinner. Kristensen hadde et spørsmål om Magdis Toyota.

– Regjeringen er nå justert, og vi får nå integreringsminister. Er det plass til Sylvi i Toyota´n?

Kristensen sier det ikke rett ut, men det ligger i konteksten et ønske om at Karpe Diem fortsetter å hate mot høyre. Kristensen og hennes «anstendige» meningsfeller vil ikke ordlegge seg slik. Isteden gir de heder og priser til dem som ytrer de hatefulle fantasiene – de selv forsøker å gjemme.