Italiensk politi avslører identiteten til kurderen i Nord-Italia som har vært krumtappen i Krekars nettverk. Han heter Abdul Rahman Nauroz og holdt til i Merano, helt på grensen til Østerrike. Her ble han arrestert sammen med to andre natt til torsdag.

Nauroz var i Oslo og deltok i en demonstrasjon sammen med Krekar, i mars 2012. Demonstrasjonen var mot de som krenker Koranen. En kurder hadde lagt ut bilder som viste brennende Koran-sider på youtube. Krekar ble senere tiltalt og dømt for å ha strebet kurderen etter livet.

krekar.nauroz

foto: Nauroz står bak Krekar, på et sted som kan være Krekars leilighet. Italiensk politi har overvåket Nauroz i flere år.

Når norske medier resonnerer seg frem til at saken mot Krekar er tynn eller konstruert all den tid han har sittet mesteparten av tiden bak murene, glemmer de at italiensk politi har kunnet avlytte og overvåke hans håndlangere i Italia.

Norske medier har med styrke hevdet at Krekar ikke har kunnet kommunisere med omverdenen siden han har sittet inne. Nå sier italiensk politi at han har hatt tilgang til internett i fengslet.

Hvis dette stemmer bør det være noe myndighetene gjør rede for. Det er stikk i strid med hva som er hevdet.

– Vi sitter på bevis som viser at mulla Krekar har kommunisert fra cella både muntlig, skriftlig og via internett, sier Franco Roberti, anti-terrorsjef i Italia til TV 2.

– Selv om han var i fengsel, tillot de ham å bruke internett og alle informasjonsverktøy. Han kunne enkelt lede organisasjonen via internett, sier Roberti.

Han bekrefter også at de har brukt telefonavlytting og overvåket Nauroz og deler av terrornettverket helt siden 2010 og at Krekar har ledet det hele.

– Bevisene kommer fra telefonavlytting som er utført over flere år. En dommer har godkjent denne avlyttingen som bevis for at han har ledet sin egen terrororganisasjon fra fengselet, sier den italienske anti-terrorsjefen til TV 2.

http://www.tv2.no/2015/11/13/nyheter/krekar/terrorgruppe/italia/7636293