Feature

lattifa.hjørring

Politikeren Latifa Ljørring (Venstre) skriver om en ubehagelig oplevelse i går aftes på Hundige Station ved København, hvor hun blev forulempet af en gruppe unge:

«Mens jeg færdes fredeligt forbi Hundig st, på vej mod bilen, efter et godt dialogmøde med de frivillige foreninger som forgik i Portalen.. Bliver der pludseligt råbt højt efter mig:
Hey, popsmart, Whitney Houston pige? Hvor kommer du fra? lød det fra en knap så dårlig dansktalende popsmart dreng, der stod sammen med ti andre popsmarte drenge med anden etnisk bagrund!

Du burde skamme dig sagde han og fortsat, du er muslim og burde gå tildækket, din luder!!

Nu ved jeg ikke om der stod muslim panden på mig? Men, grænsen dér var nået!!

Jeg tog et stille øjeblik og mediteret lidt, så jeg ikke gik ned i taleniveauet. Men, jeg blev enig med mig selv om, at jeg ikke skal pynte på en stor fejl, nemlig den misforstået hensyntagen, eller undskylde mig selv på nogen som helst måde. Jeg har vurderet at mine ord, handlinger og motiver, skal bruges netop nu, for at kalde tingene ved deres rette navn.

Så jeg standsede, vendte mig så elegant mod den flok af popsmarte drenge, og sagde: Jeg ved godt at jeg er smuk, og det er jeg stolt af at vise frem, det vil din og alles gud også synes! Hvis I keder jer, så mener jeg bestemt, at I måske skal løbe jer en lang tur.. Motion er nemlig godt for den skadede krop, stupide hjerne og tomme sjæl…

At stoppe de skæve eksistenser kræver mod. Og jeg er nået hjem sund, rask og ser næsten lige så godt ud som jeg plejer…

Hav en god aften derude!»