Nytt

For første gang siden mai 1945 har fylket Main-Taunus i delstaten Hessen utropt katastrofealarm for å være klare til ankomst av nærmere ett tusen migranter på én dag. Delstatsmyndighetene gav fredag morgen beskjed om at fylket i løpet av helgen måtte forberede seg på storinnrykk av personer som etter sigende kommer rett fra den tyske grensen. Hverken det nøyaktige antallet eller personenes identitet er avklart, sier fylkesmyndighetene i en pressemelding.

De lokale myndighetene jobber i helgen på spreng med å klargjøre store idrettshaller til gjestene, som vil bli der på ubestemt tid. Det presiseres fra øverste myndighet i Main-Taunus at katastrofealarmen ikke er ment å gjøre folk engstelige eller urolige, det er ikke katastrofe i ordets opprinnelige forstand. Erklæringen vil imidlertid gjøre det enklere for myndighetene å ta raske beslutninger og å få tak i nødvendig utstyr, ressurser og mannskaper til å takle situasjonen.

De er likevel ikke like ille stilt som det lille tettstedet Sumte i Niedersachsen. De vel 100 innbyggerne forbereder seg nå på å ønske opptil tusen migranter velkommen i et tomt kontorbygg. På klingende understatement-tysk sier talskvinnen for delstaten Niedersachsen at «vi er selvfølgelig bevisste på at det å huse så mange mennesker i et relativt lite lokalsamfunn vil kunne by på enkelte utfordringer for regionen og dens borgere.»